32 °C Budapest
Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást: megjött a hidegfront, de nagyon nem enyhít a forróságon

Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást: megjött a hidegfront, de nagyon nem enyhít a forróságon

2024. július 17. 09:11

Tegnap tetőzött a hőhullám, ám még közel sem ér véget. Napsütésből sem lesz hiány, de záporok, zivatarok is lesznek.

Tegnap tetőzött a hőhullám, ám még közel sem ér véget, ma is nagyon meleg lesz - írja a HungaroMet a Facebookon. A meteorológiai szolgálat szerint szerda délutánra 30, 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az Alföld délkeleti felében újból mérhetünk 38, 40 fokot is. Napsütésből sem lesz hiány, de záporok, zivatarok is lesznek.

Délelőtt inkább még csak helyenként, ezt követően azonban már egyre több helyen alakulnak ki záporok,

zivatarok. Legkisebb eséllyel a Dunántúl nyugati felén valószínű csapadék, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy csapadékgóc. A zivatarokat felhőszakadás, erős, viharos szél, jégeső kísérheti.

Térképük mellett megjegyezték: zivataroktól függetlenül a sárgásbarnával színezett részeken számíthatunk olykor élénk, néhol erős északias szélre, ami elviselhetőbbé teszi a meleget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Szerdára három megyére adtak ki piros figyelmeztetést magas középhőmérséklet miatt. Kilenc megyében narancs, hét megyében sárga figyelmeztetés van érvényben. Zivatar miatt tizenöt megyében van érvényben első szintű, sárga figyelmeztetés.

Felhőszakadás miatt nyolc megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 27. kedd
Gáspár
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?