22 °C Budapest
senior happy old lady woman

Nekik osztogatná el giganyereményét az Ötöslottó nyertese: nem csak a családnak jut a milliárdokból?

2024. szeptember 20. 10:28

Több mint 200 napja, azaz 7 hónapja nincs telitalálat az Ötöslottón, a jackpot folyamatosan nő, jelenleg ez a harmadik legnagyobb nyeremény a játék 57 éves történetében. Ezen a héten 5,5 milliárd forint a tét. Az a személy, aki egyedüli játékosként mind az öt számot eltalálja, igazán bőkezű lehet a családtagjaival. A nagyvonalúság egyébként nem ritka a nagy összeget nyerő játékosok körében – legalábbis erről árulkodnak azok a válaszok, amelyeket a boldog nyertesek adtak a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes kérdőívében.

A nagy összegű nyereményt nyerő lottójátékosok készek anyagi támogatást nyújtani a családtagjaiknak – ez rajzolódott ki a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes – anonim, önkéntesen kitölthető kérdőívéből, melynek erre vonatkozó kérdésére a megkérdezettek mintegy 70%-a mondta azt, hogy a szűk családi körnek is adna a nyereményéből. A barátaikkal viszont már nem ennyire nagylelkűek a győztesek: az óriási nyereményből nem terveznek pénzt adni a cimboráknak, a legtöbben meg sem osztják az örömhírt velük.

Immáron 29 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így ezen a héten már 5,5 milliárd forintért izgulhatnak a játékosok. Amennyiben valaki helyesen tippeli meg mind az öt számot, minden idők harmadik legnagyobb főnyereménye talál gazdára. Bár telitalálat nem volt, a játékosok az elmúlt 7 hónapban sem maradtak nyeremények nélkül: a kisebb nyerőosztályokban (négyes, hármas, kettes) elvitt nyeremények összértéke a halmozódás kezdete óta 270,6 milliárd forint, ami közel 2 millió játékos között oszlott el.

Ha a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a Szerencsejáték Zrt. honlapján és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 20. 12:44