23 °C Budapest
100 milliós támogatás a Lidltől a Heim Pál Gyermekkórháznak (x)

100 milliós támogatás a Lidltől a Heim Pál Gyermekkórháznak (x)

PR
2024. szeptember 20. 12:30

A Lidl Magyarország meghosszabbította támogatói együttműködését a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel. Az áruházlánc éves szinten már több mint 100 millió forint értékű élelmiszer-adományt biztosít az egészségügyi intézménynek. A Lidlnél a vállalati stratégia fontos eleme a társadalmi felelősségvállalás.

A Lidl Magyarország újabb egy évvel meghosszabbította támogatói együttműködését a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel. A megállapodás értelmében a kiskereskedelmi áruházlánc

2025. május 31-ig több mint 100 millió forint értékű élelmiszer-adományt biztosít az egészségügyi intézménynek.

"Vállalatunk számára a társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos terület, különös tekintettel a Heim Pál Gyermekkórházat célzó támogatói együttműködésünkre. Az adományozási programunk révén a gyógyulófélben lévő gyermekeknek szeretnénk friss és egészséges, tápanyagokban gazdag élelmiszereket biztosítani, mert ez is kulcsfontosságú a felépülésükhöz" – mondta el a Pénzcentrumnak Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Öt év alatt 240 tonna élelmiszeradomány

Az elmúlt egy évben a vállalat 62 tonna élelmiszerrel támogatta a kórházat, amelynek harmadát a friss zöldségek és gyümölcsök, valamint a friss húsok tették ki. Ezen felül jelentős mennyiségű felvágottat, sajtot, joghurtot, bébiételt és gyümölcslevet is biztosítottak az intézmény számára.

A partnerség 2019-es kezdete óta a Lidl összesen több mint 240 tonna élelmiszerrel segítette a gyermekkórházat.

Ez magában foglal

·       41 tonna friss zöldség-gyümölcsöt,

·       42 tonna friss húst,

·       30 tonna felvágottat és sajtot,

·       42 tonna tésztát és rizst,

·       több mint 88 tonna egyéb alapvető élelmiszert

·       és 43 ezer liter gyümölcslevet, üdítőt.

Palócz Norbert, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gazdasági igazgatója elmondta, hogy a kórházi étkezések megítélésének javítása nem könnyű feladat, különösen úgy, hogy mind a szülők, mind pedig a gyerekek az otthoni ételekkel vetik azt össze. „Ezzel az együttműködéssel mi az otthoni ízeket is visszahozzuk, a kórházban töltött idő alatt biztosítani tudjuk az egészséges élelmiszerek fogyasztását."

Az igazgató hozzátette, hogy a Lidl által biztosított termékek minőségében és mennyiségében is naponta járulnak hozzá a táplálkozással összefüggő betegségek kockázatának csökkentéséhez.

Az együttműködés nélkül megterhelő lenne az intézménynek naponta 39-féle ételt készítenie, valamint biztosítania az ételallergiás gyermekek, szüleik és kollégáik étkeztetését is.

A stratégia része a társadalmi felelősségvállalás

Tőzsér Judit kiemelte, hogy a társadalmi felelősségvállalás a vállalat számára működési folyamatokon átívelő stratégiai elem, kezdeményezéseinkkel igyekeznek értéket teremteni azokban a közösségekben, ahol működnek.

„A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a magyar családok támogatását, ezért társadalmi felelősségvállalási programunk elsősorban a hátrányos helyzetű gyermekekre és családjaikra fókuszál. Hivatalos támogatóként segítjük partnerszervezeteinket jótékonysági programjaik megvalósításában. A felajánlott adományaink a legszegényebb településeken élő családoknak országszerte nyújtanak segítséget többek között élelmiszerek, ruhaneműk és különféle használati tárgyak formájában” – tette hozzá.

Az áruházlánc nagy hangsúlyt fektet az élelmiszerpazarlás visszaszorítására, az értékesítésből kivont, de fogyasztásra alkalmas élelmiszerekkel pedig partnereik közreműködésével havonta több tízezer rászoruló élelmezéséhez járulnak hozzá. A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon.

(x)

 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?