26 °C Budapest
Focikapuk fűvel

Euro 2024: itt a keddi menetrend, nagy rangadókkal folytatódik az Eb

2024. július 2. 06:57

Nagy meccseket láthat ma, aki bekapcsolja este a tévét azért, hogy focit nézzen benne.

A magyarok kiesése után azért még bőven van mit nézni a Németországban zajló labdarúgó Európa-bajnokságon. Ma este 18 órakor Hollandia Romániával, utána, este kilenckor pedig Ausztria Törökországgal csap majd össze.

A hollandok eddig csak a csoportkör harmadik fordulójában mutatták meg igazán a játékerejüket, és még ez sem volt elég, ekkor ugyanis 3-2-re kikaptak Ausztriától. Románia azonban a torna egyik pozitív meglepetése: a nyitómeccsükön nagyon magabiztosan, óriási gólokat lőve verték Ukrajnát, aztán viszont kikaptak két góllal Belgiumtól, végül pedig döntetlent játszottak Szlovákiával - ez viszont bőven elég volt a továbbjutásukhoz.

Az este kilences meccs igazi ínyencségnek ígérkezik előzetesen: Ausztria eddig hihetetlen játékkal szerepel a tornán, mint már említettük, Hollandiát is legyőzték. Korábban a gyengécske lengyelek ellen szabályos erődemonstrációt tartottak, 3-1-re nyerték azt a meccset Ralf Ragnick tanítványai. A törökök ellen is komoly esélyesnek számítanak, de az is biztos, hogy a kontinens keleti végéről származó törökök sem feltartott kézzel mennek ki a pályára.

Vasárnap megvolt a torna első hosszabbításos meccse: a három éve döntős Anglia percekre volt a kieséstől Szlovákia ellen, ám a 95. percben egyenlítettek, a ráadásban pedig a győzelmet is behúzta Gareth Southgate együttese. Este kilenckor pedig már Georgia ráijesztett a spanyolokra, végül érvényesült a papírforma, és 4-1-re utóbbiak húzták be a nyolcaddöntőt, a grúzok pedig kiestek. A spanyolok így gyakorlatilag előrehozott döntőt vívnak majd a németekkel a nyolc között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm