Budapest, 2024. április 29.Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Fõvárosi Önkormányzat által indított ingyenes szûrõprogramról tartott sajtótájékoztatón a XI. kerületi Szent Kristóf Szakrendelõ elõtt 2024. április 29-én. A fõvárosban 24 helyszínen május 2-tõl június 16-ig várják a vizsgálatokra elõre regisztráltakat.MTI/Purger Tamás

Tényleg veszélyes most a csapvízből inni Budapesten? Megszólalt Karácsony Gergely, ez mindenkit érint

2024. szeptember 19. 10:30

Megtörténtek az utolsó lépések a védekezésben: mindenhol sikerült 9 méteres magasságig felkészíteni Budapestet a közelgő árvízi tetőzésre - közölte a főpolgármester csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szerdán mindenhol 90 százalékban elkészültek az ideiglenes gátak megépítésével, csütörtökön már csak a kisebb kiegészítő munkálatok vannak hátra. A Margit-szigeten és a Királyok útján az ideiglenes gátak szerda estére 90 százalékban elkészültek, a munka éjszaka is folyt, a szigeten idáig mintegy 500 ezer homokzsákot helyeztek el. Mára minden készen áll a tetőzés fogadására - olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.

Ismertette azt is, hogy a pesti oldalon, a Dagály fürdőnél csaknem 500 méteres mobilgát épült, a IV. kerületben, a Komp utcában is végeztek a csatornázási művek szakemberei egy mintegy 20 méter hosszú és 3,80 méter magas mobilgát építésével. Közben folyamatosan és biztonságosan elvezetik és tisztítják a fővárosban keletkező napi körülbelül 500 ezer köbméter szennyvizet.

Védekeznek az ivóvíz szennyeződése ellen is, egyelőre minimális mértékben növelték a szabad klór értékét az ivóvízben. Lehet, hogy további emelésre lesz szükség, de a lényeg, hogy a víz minősége változatlanul kiváló, nyugodtan fogyasztható - írta a főpolgármester.

Karácsony Gergely kitért arra is, hogy az árvíz sok kényelmetlenséget okoz a közlekedésben, de bízik a budapestiek belátásában. Arra kért mindenkit, válassza a közösségi közlekedést. Felhívta a figyelmet arra: a legforgalmasabb villamosvonalakon, a 4-es, a 6-os valamint az 1-es szerelvényei gyakrabban járnak, hogy kényelmesebben és többen utazhassanak az árvízi forgalmi változások idején.

Karácsony Gergely közölte, csütörtöktől a Jászai Mari tértől csak a Kossuth Lajos térig jár a 2-es villamos, péntektől pedig lezárhatják a metró Batthyány téri állomását, és a Lánchíd környékén is változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése. Csütörtökön újabb árvízvédelmi kapukat zárnak, üzembe helyezik a szivattyút a Lánchíd budai oldalán. Valószínű, hogy csütörtök estétől lezárják és homokzsákokkal védik a Batthyány téri metróállomást is - írta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Újra arra kérek mindenkit, ne menjen közel az áradó Dunához, ne zavarjuk a védekezést! Nincs olyan fénykép, ami többet érne a budapestiek és Budapest biztonságánál

- hangsúlyozta bejegyzésében Karácsony Gergely.

címlapi kép: Purger Tamás, MTI/MTVA

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?