Orbán Viktor: Több nap, mint kolbász; a következő lépés az a következő lépés

Orbán Viktor: Több nap, mint kolbász; a következő lépés az a következő lépés

2024. július 5. 07:45

Több nap, mint kolbász - mondta el Orbán Viktor élő interjúban a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában. A magyar miniszterelnök fontos gazdasági témákról is beszélt: érintette a reptéri késések ügyét, az otthonfelújítási programot, az infláció és a reálbérek összefüggése is szóba került. Az üzemanyagárak a régiós átlag fölé emelkedtek, ígéretet tett, hogy a kormány intézkedni fog ez ügyben. De szóba került a turizmus is, mint az egyik legfontosabb nemzetgazdasági ág.

Párbeszéd nélkül nehezen fogunk elmozdulni a béke világába, miközben százak halnak meg a fronton. Az igazi ellenfelünk a háború okozta nyomorúság. Európának az emberséges külpolitika iránytűjét kellene a kezébe tartania, többet is tehetne, hogy a béke irányába mozduljon el - mondta el Orbán Viktor, miniszterelnök.

Szerinte nehéz felmérni az Ukrajnában tett találkozójának hatását, látni kell Magyarország helyét: a nagy béketárgyalások ügyét a nagy országok fogják elintézni. De ma még nincs párbeszéd, nehéz elképzelni, hogyan fogunk elmozdulni a béke irányába.

Amit én csinálok, tárgyalásnak tűnik, de nem tárgyalunk valójában, nincs meg hozzá a mandátumunk. Ennek ellenére tudunk jó eszköz lenne a békét akarók kezében 

Mint elmondta, ő annyit tesz, hogy elmegy olyan helyekre, ahol a békéért tudnak tenni, és kérdéseket tesz fel. Kérdéseket tett fel Zelenszkijnek is, hogy meg lehessen érteni, hogy hol van a vörös vonal, ameddig a béke érdekében el tud menni. Mindenki attól tart, hogy amikor tűzszünetet kötnek, az mindig a másik félnek kedvez, mert így az rendezheti sorait.

Az ezzel kapcsolatos követező lépésről nem beszélt a miniszterelnök, helyette azt mondta, 

 a következő lépés az a következő lépés, több nap, mint kolbász.

A Patrióták Európáért pártcsalád alakuló ülése hétfőn lesz, összegyűlnek azok a pártok, akik a csatlakozásukat eldöntötték, de még nem jelentették be.

Kereskedelmi háború réme fenyeget: Orbán beszélgetett a nagy európai autógyártókkal, megtudta, ők nem akarják a kínai büntetővámokat, mégis az ő érdekükben a brüsszeli bürokraták megszavazzák.

A légi közlekedési fennakadásokkal kapcsolatban elmondta, szerdán volt kormányülés, tárgyaltak a helyzetről. Kifejtette, amit ott látunk, az a tűrhetetlen kategória. Az emberek erre készülnek egész évben:

nem állnak olyan jól a fizetések Magyarországon, hogy bárki bármikor repkedhessen, ezért ezek ritka és fontos alkalmak

Reményei szerint amikor átveszik az irányítást a reptéren, azonnal javulni fog a helyzet. Vannak elvárások, amit a kormány támaszt, ezeknek meg kell felelni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az üzemanyagárak a régiós átlag fölé emelkedtek. "Ha egyszer megállapodtunk abban, hogy az emberek nem fizethetnek többet, mint a szomszédos országok átlagára, akkor ezt be kell tartani. Most még udvariasan kérjük, hogy ezt tartsák be. De ha ez nem történik meg, a kormány intézkedni fog" - mondta el a miniszterelnök.

Az inflációval harcolni kell, a munkaadókkal olyan megállapodásokat kötnek, amelyek jó béreket eredményeznek.

Ha magas az infláció, legalább jó bérek legyenek

- mondta.

A turizmus, a magyar nemzetgazdaság legfontosabb ága, azért kiemelt Magyarországnak, mert az a legjobb pénz. Százezrek élnek meg belőle, és még adóbevételt is jelent. 

A turisztikai adatokkal kapcsolatban elmondta, az előfoglalások alapján 60 százaléka várhatóan magyar a turistáknak itthon.

Az otthonfelújítási programról is beszélt: újabb 30-40 ezer családot tudnak elérni vele. Vannak tehát biztató jelek a gazdasági helyzet terén.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 8. hétfő
Ellák
28. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem