Luxustrezorba menekítik vagyonukat a milliárdosok: belestünk a titkos erődbe

2017. január 25. 17:02

A pénz tárolásának egyik legrégebbi módja a széf bérlése, nem csoda, hogy nemrég egy kifejezetten szupergazdagoknak fenntartott trezor-szolgáltatás nyílt meg London belvárosában. Itt a széf éves bérlete akár több millió forintnak megfelelő angol fontba is kerülhet, ezért cserébe viszont igazi luxusszolgáltatások várnak ránk. Persze hazákban is népszerűek a trezorok, gyakran még nyertes lottószelvényeket is tárolnak belvárosi széfekben.

Sokan keresik a bankok széfszolgáltatásait, és ahogy mindenből, így ebből is van, aki a szupergazdagok igényeit szeretné kielégíteni. Nemrég nyílt meg London belvárosában az Armitage Vaults nevű luxusszéf szolgáltatás, amely így a világ egyik legbiztonságosabb széfszolgáltatását nyújtja, itt ugyanis

  • külön, titkos bejáraton keresztül tehetjük be az értékeinket,
  • az értékeinkre külön biztonsági csapat vigyáz,
  • 24 órás videós megfigyelőrendszer van felszerelve,
  • az értékeinkhez egyedi PIN-kóddal juthatunk csak hozzá és
  • az értékeinkre állítható pára és hőmérsékletek között

vigyáznak. Az Armitage honlapja szerint kifejezetten műtárgyak, festmények, bor, antik bútorok vagy akták, kódexek megőrzésére alkalmas a hely. Különlegesség továbbá, hogy nem csak egy-egy fiókot bérelhetünk, hanem egy egész helyiséget. A méretekben egyébként nagy eltérések lehetnek, a fél négyzetméteres lyuktól a 9 négyzetméteres szoba között számos lehetőséget választhatunk.

Ezért persze (nem meglepő módon) igen borsos árat kell fizetni, még a legolcsóbb helyiség is 15 angol fontba (kb. 5450 forint) kerül hetente. Ha egy évre vennénk ki a legkisebb, fél négyzetméteres helyiséget, akkor 283 ezer forintnak megfelelő fontot kell ezért letennünk. Teljesen más a helyzet, ha a legnagyobb, 9 négyzetméteres széfre vágyunk, akkor heti 140, vagyis évente 7280 angol fontot fizethetünk az értékmegőrzésért.

Ez azt jelenti, hogy a széf 2,6 millió forintunkba kerülne évente.

A borsos árak ellenére egyébként a kiadó széfek 20 százaléka már el is kelt, a többségük az Egyesül Királyság gazdag lakosai közül kerülnek ki.

Magyarországon is népszerűek a széfek

Legtöbben csak az akciófilmekben vagy a hírekben találkozunk a trezorokkal, pedig viszonylag olcsón, akár néhány ezer forintért is bérelhetünk magunknak az otthoni széfek biztonsági szintjét sokszorosan felülmúló banki fiókokat. Főleg Budapest belvárosában keresettek a biztonságosan, diszkréten megközelíthető trezorok, ahol elhelyezhetjük értékeinket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A fejünkben élő mozis jelentek azért is tévesek, mert például készpénzt és lőfegyvereket a banki széfekben a legtöbbször tilos tartani. Sokkal inkább jellemző, hogy fontos iratok, esetleg ékszerek kerülnek a banki trezorokba. Filmszerű élmény azért még érheti azokat, akik így őrzik értékeiket. A legtöbb bank különösen nagy figyelmet szentel a diszkréciónak és külön biztonsági zónában várja az ügyfeleit. Van olyan intézet, ahol a parkolás is ilyen területen történik, ahol már csak a trezorszoba üzemeltetőjével találkozhatunk, más banki alkalmazott még nem is tud az érkezésünkről. A profi biztonsági rendszereken túl ez a megkülönböztetett figyelem teszi biztonságossá a trezorokat.

Kik használják a trezorokat?

Legéletszerűbb, hogy valakinek a munkája miatt van szüksége a banki széfekre. Ügyvédi irodák, ékszerészek, órások tudják itt tartani értékes papírjaikat, ékköveiket, addig az átmeneti időszakra, amíg dolgoznak ezekkel. De sokszor halljuk azt is, hogy a lottónyeremény igazoló szelvény is ide kerül, de ezt a banki szakemberek nem tudták megerősíteni, hiszen sosem tudhatják pontosan, hogy mi van a széfekben. Itt is a diszkréció a legelső, de az mindenképp lehetséges, hogy a sorsolás után akár azonnal ide kerüljön a szelvény.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 16. 19:40
A TV2 bejelentette, hogy október 26-án immár ötödik évadával érkezik a Dancing with the Stars, amely...
Holdblog  |  2024. szeptember 15. 17:57
Bár a következő 10 évet még a világranglista első 50 helyén szeretné tölteni Marozsán Fábián, már a...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 15. 16:49
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 15. 13:33
A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj á...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?