Dél-Koreában is jól cseng a tokaji brand – Ezekkel a magyar borokkal érdemes külpiacra menni
Bíztatóak a kilátások a Magyar Bormarketing Ügynökség szerint.
Bíztatóak a kilátások a Magyar Bormarketing Ügynökség szerint.
Ha érdekel a magyar borászatok világa, a Pénzcentrum mai kvízét Neked találták ki: válaszold meg a borhoz kapcsolódó kérdéseinket, gazdagodj hasznos tudással! Készen állsz?
Értünk Kunság mezein ért kalászt lengettél,Tokaj szőlővesszein nektárt csepegtettél.
Bizonyos esetekben egy minőségibb tokaji aszú olcsóbb a dúsgazdag Svájcban, mint Magyarországon.
Az ország bizonyos vidékein a bortermelők kénytelenek voltak augusztus elején, akár egy hónappal korábban megkezdeni a szüretet, hogy megmentsék termésüket.
Magyarországi látogatása során Hszi Csin-ping egy muzeális Tokaji Aszút és komoly Tokaji-borválogatást kapott ajándékba.
A sonka fogyasztásához elengedhetetlen kiválasztani a megfelelő bort. Ennek nincsenek szabályai, a lényeg az, hogy az ember élvezze az étel és az ital kombinációját.
Két új elemmel, a székelykapuval és a lángossal bővült a Hungarikumok Gyűjteménye.
Késő ősszel szüretelik a tokaji aszú alapanyagául szolgáló aszúszemeket. A HelloVidék cikkében annak járt utána, hogy milyen tények és tévhitek kapcsolódnak a tokaji aszúhoz.
A legtöbb magyar embernek azonnal a híres tokaji aszú ugrik be, ha a borvidéknek a nevét meghallja, de van itt egyéb különlegesség is, amivel érdekes lehet megismerkedni.
Bár a világ bortermelése az elmúlt évtizedben viszonylag stabil volt, a közeljövőben a klímaválság nagy kihívást fog jelenteni a legnagyobb bortermelő országoknak.
A világ egyik legkülönlegesebb természetes édes borának, a tokaji aszúnak közel 500 éves története van, a szocializmus során mégis eltűnt a világ borpiacáról.
A Pénzcentrum most annak járt utána, hogy mennyire éri meg a borra, mint befektetésre tekinteni, egyáltalán van-e ennek Magyarországon kultúrája?
Palackozott magyar bort elsősorban a szlovákok, csehek, belgák vásárolnak, a hordós boraink elsősorban a szlovák, a német, francia és cseh piacon népszerűek.
A Tokaji borvidék leghíresebb bora a tokaji aszú, melynek különlegessége, hogy a tőkén aszúsodott és szüretkor kizárólag kézzel szedett szőlőbogyókból készül.
Egészségünkre!
A háztartásokba is szépen lassan beszivárog a Tokaji borecet.
A fine dining már évekkel ezelőtt felfedezte magának, most pedig a háztartásokba is szépen lassan beszivárog a Tokaji borecet, ami jóval több lehetőséget rejteget magában, mint ahogyan azt bárki gondolta volna korábban.
Elsöprő tokaji siker a világ legrangosabb borversenyén.
Tokaj már nem csak aszúról híres.