Számlára kapod a fizetésed? Akár a háromszorosát is felveheted

Pénzcentrum
2011. március 25. 10:02

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint februárra 5,8%-ra emelkedett a folyószámlahitelek állománya a teljes lakossági kihelyezésen belül. Két évvel korábban ez az arány 4,5% volt - írja a Napi Gazdaság.

A Budapest Banknál elmondták, hogy a válság hatására csökkent az állománynövekedés dinamikája, az átlagos hitelkeret-kihasználtságban viszont növekedés figyelhető meg. A banknál az ügyfelek negyede használja ki ezt a lehetőséget.

A CIB-nél hasonló jelenségről számoltak be (bár náluk csak minden tizedik ügyfélnek van hitelkerete), majd hozzátették, hogy a hitelfelvétel módja - mint minden más hitel esetében - szigorúbbá vált.

A belső banki módosítások mellett a szigorított jogszabályokkal is magyarázható a kihelyezések növekedésének lassulása, a termék igénybevétele kizárólag pozitív hitelbírálat esetén lehetséges - mondták az MKB-nál.

Az OTP-nél úgy látják, hogy bár a hitelezési és a hitelfelvételi hajlandóság csökkenése ennél a terméknél is érzékeltette a hatását, a folyószámlahitelek népszerűsége az egyszerűségnek és a könnyű kezelhetőségnek köszönhetően nem csökkent. Jelenleg körülbelül minden második OTP-ügyfélnek van folyószámla hitelkerete.

A K&H ügyfelek 12%-a rendelkezik folyószámlahitellel (szabad felhasználású jelzáloghitele az ügyfelek közel 8%-ának van). A banknál a korábbi hitelkeret 100%-a, vagy a számlára érkező 3 havi rendszeres jóváírás átlaga közül a magasabb összeget (legfeljebb 500 ezer forintot) biztosítják, ha az ügyfél áthozza a számláját.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Raiffeisen ügyfelei az utolsó három havi jóváírás 100%-át vehetik igénybe induló hitelkeretként, amely az adósminősítés eredményétől függően a rendszeres jóváírások háromszorosát is elérheti.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 7. 21:12
Az ATV bejelentette, mikortól lesz látható régi-új munkatársa, Somos András a Fórum műsorvezetőjekén...
Összkép  |  2024. szeptember 7. 14:55
Közép-Európa országainak gazdasága akkor tud tovább erősödni, ha részben eltérő geopolitikai és gazd...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 7. 07:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 6. 18:04
Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a laká...
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17