24 °C Budapest
Hőhullám forró nap. Globális felmelegedés a naptól és az égéstől. Éghajlatváltozás.

Pokol vár Magyarországra a hétvégén: tetőzik a kánikula, ekkor lesz a legnagyobb forróság

MTI
2024. július 12. 19:31

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint a Dunántúl nyugati, középső és déli részén, az Észak- és a Dél-Alföld, Észak-Magyarország, továbbá Pest vármegye és Budapest nagy részén kell nagyon erős UV-B sugárzásra számítani. Az UV-index ezekben a régiókban meghaladhatja a 7-es értéket - tették hozzá.

Azt kérték, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen; ha lehetséges, akkor napközben, 11 és 15 óra között kerülje a napozást.

Vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használatát javasolták, arra figyelmeztetve: normál bőrtípusnál már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

40 fok is lehet

Hétvégén sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből. Szombaton a sok napsütés mellett helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amelyekből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, de a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szombat hajnalban 19-26 Celsius fok várható. Délután az Észak-Dunántúlon 31-35, másutt jellemzően 35-41 Celsius fok valószínű.

Vasárnap a sok napsütés mellett szintén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Reggel főként északon, napközben másutt is, elszórt jelleggel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet vasárnap 19-26 Celsius fok között várható. A csúcsérték az ország északnyugati, nyugati részén 30-35, másutt 35-40 Celsius fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 5. hétfő
Krisztina
32. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem