Mikor kell újrakötnöm a lakásbiztosítást? Töltsd ki gyorstesztünket

Pénzcentrum
2012. november 12. 16:25

Lakásbiztosításunk időről-időre felülvizsgálatra szorul, azonban sokan nem tudják mikor szükséges megtenni. A Groupama Garancia Biztosító szakértői által összeállított kérdéssor segít, hogy megtudjuk mikor időszerű lakásbiztosítási szerződésünk felülvizsgálata.

Ha az alábbi kérdések egyikére "igen" a válasz, érdemes a meglévő szerződést szakértővel felülvizsgáltatni:

  • Történt-e lakásában, házában energiatakarékosságot célzó beruházás (hőszigetelés, nyílászárók cseréje stb.), illetve egyéb nagyobb felújítás, korszerűsítés vagy bővítés? A korszerűsítéssel és egyéb munkálatokkal ugyanis megnövekszik ingatlanunk értéke, így ebben az esetben újra fel kell becsülni a lakás értékét, hogy elkerüljük az alulbiztosítottságot.
  • A biztosítási szerződés megkötése óta történt-e bútorcsere, vagy szórakoztatóelektronikai, illetve számítástechnikai berendezések vásárlása, cseréje? Ha új értékek kerülnek lakásunkban, fontos, hogy a biztosítási összeget a vagyonértékhez igazítsuk.
  • Mit gondol, ha a lakásában/házában felhalmozott ingóságokat most kellene újonnan megvásárolnia, azok többe kerülnének, mint a biztosítási szerződésében szereplő összeg? Fontos, hogy biztosításunk ne csak az ingatlanon bekövetkezett károkra nyújtson fedezetet, hanem az esetlegesen meghibásodott/eltulajdonított ingóságok értékeire is, hiszen ezek beszerzése jelentős kiadásokkal járhat.
  • Van-e olyan hobbija, sporteszköze, amely a biztosítási szerződés megkötésekor nem volt? A megfelelően kiválasztott lakásbiztosítás széles körű fedezetet nyújt ingóságainkra, így például a hobbinkhoz szükséges kellékeinket és egyéb ingóságainkat is biztonságban tudhatjuk.
  • Változott-e életvitele, utazási szokása, esetleg elindított egy vállalkozást? Több időt tölt el otthonán kívül, mint eddig? Ha többet utazunk külföldre, az utazásra magunkkal vitt vagyontárgyainkat is biztosíthatjuk (a fedezet kiterjeszthető Európára, de akár a Föld összes országára is), sőt, a másnak okozott felelősségi károk fedezetei is kiterjeszthetők ezekre a területekre is. A lakásbiztosításon belül biztosíthatjuk az otthonunkban folytatott vállalkozói tevékenység keretein belül saját tulajdonú, de még feldolgozásra átvett vagyontárgyainkat is. Ha több időt töltünk otthonunktól távol, mint korábban, fontos lehet a balesetbiztosítás és életbiztosítás fedezetének emelése is.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 16. 19:40
A TV2 bejelentette, hogy október 26-án immár ötödik évadával érkezik a Dancing with the Stars, amely...
Holdblog  |  2024. szeptember 15. 17:57
Bár a következő 10 évet még a világranglista első 50 helyén szeretné tölteni Marozsán Fábián, már a...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 15. 16:49
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 15. 13:33
A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj á...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?