17 °C Budapest
A Helene hurrikán lecsapott a Polgár házaspár amerikai házára, szörnyű éjszakát éltek át.

Sírva közölte a dúsgazdag Polgár Árpád: Pánikban voltunk, lecsapott ránk a Helene hurrikán

2024. szeptember 29. 10:01

A Polgár házaspár egy friss YouTube-videóban mesélt arról, hogyan éltek át egy ijesztő éjszakát, amikor az USA-ban tomboló Helene hurrikán váratlanul lecsapott az otthonukra. A hurrikán pusztítása komoly tanulságokat hozott számukra, különösen azt, hogy a természeti katasztrófákkal kapcsolatos figyelmeztetéseket soha nem szabad félvállról venni. A videóban részletesen beszámolnak az eseményekről, és megfogadják, hogy a jövőben sokkal elővigyázatosabbak lesznek.

Ez egy rendkívüli bejelentkezés” - így kezdte legújabb videóját a Polgár házaspár, akik életét bizony komolyan feldúlta a halála Helene hurrikán. Azt mondják, ezt most nem úszták meg, de szerencséjükre azért mégis. Polgár Árpád arról beszél, hogy gyakorlatilag 20 éve vannak az USA-ban eddig viszont semmilyen természeti csapás nem okozott gondot nekik. Mostanáig.

A házaspár a videóban elmeséli, hogy a Helene hurrikán óriási pusztítást végzett a környékükön, illetve váratlanul, brutálisan csapott le az otthonukra. Polgárék a videó elején arról beszélnek, korábbi tapasztalataik szerint úgy gondolták, nem lesz szükség evakuálásra. Abból indultak ki ugyanis, hogy a helyi hatóságok is gyakran adnak ki figyelmeztetéseket, amelyek sokszor túlzónak bizonyulnak. Éppen ezért most sem hagyták el a területet.

Megemlítik persze, hogy számukra is ajánlott lett volna elhagyniuk a házat, azonban mégsem követték a tanácsot. Úgy gondolták, hogy otthonuk biztonságos helyen van, ám ez a Helene ellenében nem bizonyult igaznak. Korábban ugyanis nem találkoztak ilyen horderejű jelenséggel, nevezetesen hogy a Hurrikán következtében gyors és komoly áradások is lehetnek. Márpedig most ez történt.

A helyzetet ráadásul súlyosbította, hogy a házaspár a történtek idején nem tartózkodott otthon. Dani fiuk, a család Zeusz nevű kutyájával viszont igen. A víz eközben olyan intenzitással tört rá a házra, hogy a fiúnak gyakorlatilag a bútorokon kellett menedéket keresnie, miközben körülötte folyamatosan emelkedett a vízszint. Bár az ijedtség nagy volt, és a ház jelentős károkat szenvedett, személyi sérülés nem történt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eset ugyanakkor arra jó volt, hogy a Polgár házaspár saját bevallása szerint a helyére tegye magában, mennyire veszélyes és erős is az anyatermészet. A videó végén például arról beszélnek, az események tanulságaként rájöttek, mennyire fontos komolyan venni a természeti katasztrófákkal kapcsolatos figyelmeztetéseket. Ezeket korábban rendre alábecsülték, a jövőben viszont sokkal átgondoltabb döntéseket fognak hozni. A tapasztalat ráadásul arra is rávilágította őket, mennyire törékeny az emberi élet, és hogy az ilyen helyzetekre nagyon is fel kell készülni.

(Címlapkép: Polgar net YouTube csatorna)

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. szeptember 29. 10:24
Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni. Ezt...
MEDIA1  |  2024. szeptember 28. 22:18
A Media1 podcast vendége Sváby András, akinek néhány nap múlva indul az új műsora a Viasat3-on. A po...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 28. 19:45
Akarok venni egy új osztalékrészvényt, hogy végre bővüljön a portfólióm, az elmúlt időszakban csak a...
ChikansPlanet  |  2024. szeptember 27. 13:40
A hőmérsékleti rekordoknak alapvetően nem is a fejlett országok egészséges városlakói isszák meg a l...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 29. 07:27