19 °C Budapest
Handsome young couple goofing around in a shopping mall. Beautiful woman and her husband feeling extremely happy while shopping together for Christmas.

Kezdődik az őrült roham: úgy veszik most ezeket a cuccokat a magyarok, mintha nem lenne holnap

2024. október 11. 11:01

Nemcsak a vásárolt termékek különböznek, de a költési szokások is eltérőek a Glamour-napokon és a Black Friday-en a nemek között Magyarországon. Egy friss felmérése szerint több nő vesz részt az akciókon, viszont a férfiak körében magasabb a hajlandóság az akár 100 ezer forint feletti költésre.

A nők számára az októberi Glamour-napok igazi kánaán a Pepita.hu friss online felmérésének tanúsága szerint. A válaszadók kétharmada nő, akiknek ilyenkor a ruházati cikkek, szépségápolási termékek és gyermekneveléssel kapcsolatos eszközök kerülnek a figyelmük középpontjába.

"A Glamour-napok inkább a nők terepe, ahol a divat és szépségápolás a sláger. A Black Friday viszont mindkét nem számára fontos, különösen, ha nagyobb értékű műszaki cikkekről van szó" – mondta Dorcsinecz József, a webáruház társalapítója. A legtöbb nő  (41 százalékuk), 10-30 ezer forint közötti összeget költ, főleg a divat- és kozmetikai kedvezményeket kihasználva. Minden ötödik nő viszont már 30-50 ezer forint között.

A hölgyek különösen szeretik ezeket az akciókat arra használni, hogy beszerezzék a szezon legmenőbb darabjait - főleg saját részére, de akár ajándékba is. A szakértők idén trendfordulásra számítanak: a Glamour-napokon az évekig megkérdőjelezhetetlenül legnépszerűbb szépségápolás és divat kategóriák helyett az FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikkek) tör az élre, amit már az idei kuponfüzet tartalma is visszaigazol.

A Glamour-napok esetében a háztartásközeli termékek, mint a mosószerek, öblítők, és kisebb háztartási gépek iránti kereslet erős növekedésére számítunk

– ismertette a Pepita.hu várakozásait Dorcsinecz József.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A férfiak a “nagy vadra” lőnek

A férfiak a Glamour-napok alatt visszafogottabbak, de azért ők sem maradnak ki teljesen. Az ő bevásárlókosarukban ilyenkor is már leginkább az elektronikai termékek kapnak helyet. Ugyanakkor a férfiak többségének a Black Friday a nagy nap: a válaszadók harmada férfi, és körükben háromból ketten inkább a Black Friday során vásárol nagyobb értékű műszaki cikkeket mint a televízió, az okostelefon és a számítógép.

Az átlagos költés ebben az időszakban jelentősen magasabb, a férfiak esetében gyakran 50 000 forint fölé kúszik, tízből egy pedig 100 ezer forint felett költ - a nők körében ennek aránya alig 6%. A nők is nagyobb értékű termékekre vadásznak: háztartási gépeket, elektronikai eszközöket vásárolnak, de a szépségápolás itt sem maradhat el. A nők harmada 10-30 ezer forint között, negyedük 30-50 ezer forint között költ ilyenkor, hiszen a Black Friday ideális arra, hogy olyan prémium termékeket szerezzenek be, amelyekre régóta vágytak vagy amit a karácsonyfa alá szántak. Mindkét akció évek óta élénkíti az online vásárlásokat.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 11. péntek
Brigitta, Gitta
41. hét
Október 11.
Az előbújás napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?