21 °C Budapest
Egy forró napon az irodájában dolgozó fehérgalléros férfi a ventilátor előtt ül, a szél fújja nyakkendőjét, haját és arcát, miközben próbálja lehűteni magát.  A háttérben fa íróasztal és faburkolat, a háttérben egy vízhűtő látható.  Vízszintes, másolási térrel.

Ezek voltak a legkapósabb cikkek a hőhullám idején: vitték a magyarok, mint a cukrot

2024. július 23. 19:31

Az eMAG ügyfelei idén július 16-án rendelték a legtöbb szobai ventilátort a webáruháztól és Marketplace partnereitől, míg a légkondicionálók július 5-én - az év legmelegebb napjainak köszönhetően - érték el a csúcsot - olvasható a webáruház közleményében.  

Az év legmelegebb napjainak beköszöntével nem meglepő módon a webáruháznál Magyarországon múlt hétfőn (július 15.) a légkondicionálók, kedden (július 16.) pedig a szobai ventilátorok eladásai tetőztek. Míg a klímák eladásai a múlt hét második felére a hőhullám enyhülésével visszatért a szokásos szintre, a ventilátorok forgalma a hét további napjain is magasabb maradt a szokásosnál.

A legtöbben álló vagy toronyventilátort rendeltek

Megfizethető áruk miatt a szobai ventilátorok továbbra is a legnépszerűbb léghűtő eszközök a hazai fogyasztók körében. Az eladott darabszámot tekintve az idén eladott 20 legnagyobb ventilátor több mint fele toronyventilátor vagy álló kivitelű modell volt, míg az asztali és a padlóra szerelhető modellek aránya egyaránt 15 százalék körül alakult eddig. Érdekesség, hogy a webáruház top 20 modellje között viselhető (nyakhűtő) ventilátorok és egy egyszerű, jégkockákkal tölthető léghűtő ventilátor is szerepel.

A splitklímák uralják a légkondicionálók toplistáját

A webáruháznál a harminc legnépszerűbb légkondicionáló közel 80 százaléka splitklíma, míg a mobil klímák alig több mint 10 százalékot tesznek ki a cég saját forgalmazásában, és Marketplace partnereinek eladásaiban együttvéve. A fennmaradó részt a különböző kiegészítők (pl. légterelők) generálták.

A legnépszerűbb splitklímák az A++ energiaminősítésű, inverteres vezérlésű, fűtésre alkalmas készülékek, amelyek többsége wifin keresztül is vezérelhető. A három legnépszerűbb mobil klímaberendezés közül kettő szintén támogatja a wifi-vezérlést, és két modell elegendő kapacitást kínál akár nagyobb helyiségek hűtéséhez is.

Ezek a legnépszerűbb termékek, amelyeket a vásárlók italok hűtésére használnak

Bár a nyár a thermotáskák szezonja is, a webáruház értékesítési adatai azt mutatják, hogy a magyar fogyasztók inkább hordozható elektromos hűtőtáskákat vásárolnak, amelyek hatékonyabb hűtést biztosítanak a forró nyári napokon. Idén a 27-32 liter űrtartalmú hűtőládák voltak a legnépszerűbbek, népszerűek az autó szivargyújtójáról működtethető modellek, és sokan online rendelnek hűtőblokkokat. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A desszertkészítő kis háztartási gépek közül a fagylalt- és ostyakészítő gépek együttesen a webáruház idei húsz legnépszerűbb termékének egyharmadát teszik ki. Ebben a kategóriában azonban messze a legnépszerűbbek a gofrit/palacsintát készítő sütők.

Mi alapján választanak a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak a családok és a fiatalok az elérhető diákszámla-konstrukciók közül.

Create your own user feedback survey

Create your own user feedback survey

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?