Teszten a Temu filléres láncfűrésze: 100-szor is gondold meg, mit veszel a kínai webshopban

Teszten a Temu filléres láncfűrésze: 100-szor is gondold meg, mit veszel a kínai webshopban

2024. június 1. 18:03

Egy fiatal amerikai tartalomgyártó, egy bizonyos láncfűrészes Jenna letesztelt egy alig több mint 20 ezer forintos Temus láncfűrészt. A videós nem volt lenyűgözve az eszközről, aminek a hátulütőit több videójában is bemutatta, sőt a terméket versenyeztette jóval komolyabb, 200-300, de 600 ezres masinákkal is. 

Normál nagyságú, van súlya is, viszont a fogása elég fura” - ezzel indítja TikTok videóját láncfűrészes Jenne (#chainsawjenne). A videós egy 68 dolláros, jelenlegi árfolyamon mintegy 24 400 forintba kerülő láncfűrészt tesztelt, amit a Temuról vásárolt. Az első benyomásai nem voltak túl jók, az eszköz fogantyúja némileg magasan helyezkedett el, de ami még viccesebb volt, hogy az eszközön szereplő matricák rögtön leváltak a felületről.

A videós bemutatta, hogy nem volt egyszerű indulásra bírni a fűrészt, jó sokszor kellett vele próbálkozni, de végül csak sikerült működésre bírni. Jenna megjegyezte, hogy a gépnek van ereje, viszont rögtön már az első tesztvágást abba kellett hagynia, mivel a fűrész elülső részén lévő tartócsavarok még a fűrészelés végezte előtt meglazultak, az egyik el is repült a gépről. Így pedig nem lett volna biztonságos folytatni a tesztet.

@chainsawjenna

♬ original sound - ChainsawJenna

Jenna a kommentszekcióban megjegyzi, bár azóta több tesztvágást is végzett a géppel, amikről videó is van, ezeket a tartócsavarokat minden egyes alkalommal meg kellett újra és újra húznia. A gép minőségileg tehát nincs a legjobban összerakva finoman szólva sem. A láncfűrészes lány kitért arra is, hogy az eszközön lévő feliratok nem a legjobb angol nyelvhelyességgel vannak írva, ami nem túl biztató, ahogy az sem, hogyha a fűrészt kézbe vesszük, és megrázzuk, akkor a szerkezet csilingelő hangot ad ki, mintha valamilyen alkatrész letörve mozgolódna ide-oda a fűrész belsejében.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jenna egy videóban egy komoly Stihl fűrésszel is összehasonlítja a kütyüt, ami első látásra nem tűnik egy fair csatának. Végül a Temus versenyező tempóval jóval alul is marad, a kinézetre is bestiálisnak tűnő márkázott fűrésszel szemben. Azt persze érdemes hozzátenni, hogy a bestia itt egy cirka 630 ezer forintos fűrészt takar. Jenna később egyébként csinál még egy úgynevezett speedtestet, amin a különböző fűrészek gyorsaságát teszteli egy fatörzsön.

A 68 dolláros, 24 ezer forintos fűrész a próbakor egyszer csak leáll, a befejezéshez újra is kell indítani, így 43 másodperc alatt végez. A 649 dolláros versenyző, ami forintosítva 233 ezer forintot kóstál, 11 másodperc alatt küzdi le a rönköt. Aztán jön egy 1270 dolláros, 456 ezer forintot érő eszköz, annak már csak 8,8 másodpercre van szüksége, majd a korábban bemutatott 630 ezres versenyző végez 7,2 másodperc alatt. Mindent egybevetve a videók tanúsága az, hogy láncfűrészes Jenna nem igazán ajánlja vételre a kínai portékát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 4. csütörtök
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 3. 21:13
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm