Túllőtt a célon a Tesco: ezt már az egyház sem tűrte szó nélkül!

Pénzcentrum
2009. január 5. 05:38

A jelek szerint összeértek az ünnepek a brit Ilkeston városában található Tescóban. Alig értünk a karácsonyi vásárlási láz végére, a polcokon máris megjelentek az év ezen szakaszában megdöbbenést keltő húsvéti csokitojások.

A vásárlók szerint ezzel a húzással nevetségessé tette magát az áruházlánc, akadtak, akik hangot is adtak nemtetszésüknek. "Egy-két hete még karácsonyi ajándékokat vásároltunk itt, most pedig csokitojások köszönnek vissza a polcokról!" - mondta az egyik elégedetlen vásárló.

A Tesco nem átalkodott egy teljes sort a húsvétnak szentelni hónapokkal a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe előtt. A csokitojások mellett megjelentek a húsvéti dekorációk is, melyek néhány vásárlót egyenesen sokkoltak. "Úristen Húsvét? Hiszen még jóformán karácsony van!" - kiáltott fel egy hölgy, aki nem hitt a szemének.

A helyi egyházközösség vezetője élesen bírálta az áruházlánc szokatlan üzleti döntését. "Olyan ez, mintha augusztusban karácsonyi dalokat énekelnénk a templomban!" - mondta a tiszteletes. A szokatlan marketing-húzás összezavarhatja az embereket, az ünnepek pedig könnyen veszíthetnek a jelentőségükből.

Az idősebb vásárlók szentségtörésnek tartják a profithajhász lépést, sokan álmukban sem gondolták volna, hogy összeérnek az ünnepek. A januárban már a húsvétra készülő kínálatot a hagyományokat üzleti célból porba tipró gyalázatként élik meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A cég szóvivője elutasította a vádakat, szerinte ezek az édességek egész évben megtalálhatóak a polcokon: "Ezek nem kimondottan húsvéti tojások, hanem tojás formájú édességek, egyébként pedig nem tartoznak részletes magyarázattal minden kereskedelmi döntésüket illetően" - kommentálta az esetet a szóvivő.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?