19 °C Budapest
Phoenix, 2024. június 7.Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél a választási gyûlésén az arizonai Phoenixben 2024. június 6-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Allison Dinner

Óriási blama lett Trump közösségi médiája: már most súlyos vagyonokat bukott rajta az ex-elnök

2024. szeptember 10. 14:14

A Trump Media & Technology Group (DJT) részvényei jelentős értékvesztést szenvedtek el az elmúlt időszakban. A vállalat, amely a Truth Social közösségi média platform tulajdonosa, a tavaszi tőzsdei bevezetése óta értékének közel háromnegyedét elvesztette - írta a CNN.

A részvényárfolyam közelmúltbeli zuhanása komoly vagyonvesztést okozott a befektetőknek, köztük Donald Trump volt amerikai elnöknek is. Trump 114,75 millió részvényből álló részesedése, amely május elején még 6,2 milliárd dollárt ért, mostanra 2,1 milliárd dollárra csökkent. Ez a drasztikus értékvesztés azt eredményezte, hogy Trump kikerült a Bloomberg Billionaires Index 500 leggazdagabb emberének listájáról.

Szakértők már korábban is figyelmeztettek arra, hogy a Trump Media több milliárd dolláros értékelése nem áll összhangban a vállalat tényleges teljesítményével. A cég veszteséges, bevételei alacsonyak, és a Truth Social továbbra is kis szereplőnek számít a közösségi média piacán.

Matthew Tuttle, a Tuttle Capital Management vezérigazgatója a CNN-nek nyilatkozva kijelentette: "Ha nem Trumpról lenne szó, akkor ezt a dolgot 1 dolláron kereskednék."

A részvényárfolyam csökkenésében szerepet játszhatnak politikai tényezők is. Egyes felmérések szerint Kamala Harris alelnök fej-fej mellett halad Trumppal, ami negatívan befolyásolhatja a befektetői hangulatot.

Tuttle szerint: "Ez a részvény egy teljes mértékben Trump megválasztását célzó játék."

Az amerikai elnöki versenyfutás részleteiről mi is rengetegszer írtunk már. Joe Biden visszalépése után Kamala Harris elképesztő tempóban kezde behozni a republikánus ex-elnököt, holott olyan fontos dolgok részletei, mint az elnökjelölti vita, máig nem teljesen tisztázottak.

Ami a befektetéseket illeti, a Trump Media előtt álló kihívások ellenére a vállalat jelentős, 300 millió dolláros készpénzállománnyal rendelkezik, amit felvásárlásokra és működésre fordíthat. Emellett augusztusban elindította a Truth+ streaming platformot is.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A szakértők óvatosságra intik a befektetőket. Tuttle hangsúlyozta: "Nagyon hiszek abban, hogy a politikát és a profitot külön kell választani. Ha valaki azért kapaszkodik ebbe a részvénybe, mert Trump-rajongó, az egyszerűen hülyeség. Azért fektetsz be, hogy pénzt keress."

- hangsúlyozta a befektetési szakember.

 

Címlapfotó: MTI/EPA/Allison Dinner

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?