10 °C Budapest
Az Aldi német diszkont kiskereskedelmi vállalat egyik fiókjának homlokzata és márkajelzése, az Egyesült Királyságban, Wirralban, egy napsütéses délutánon, a helyi kiskereskedelmi parkban készült.

Hatalmas lépésre szánta el magát az Aldi, ilyet még sosem csináltak: ez nagyot fog szólni

2024. szeptember 9. 15:15

Az Aldi jelentős beruházást hajt végre az Egyesült Királyságban, miután rekordévet zárt a bevételeket illetően. A diszkontlánc 800 millió fontot fektet be a terjeszkedés felgyorsítására, ami az eddigi legnagyobb éves beruházási csomagja - írta meg a Grocery Gazette.

A vállalat még az év vége előtt 23 új üzletet tervez nyitni, többek között Londonban és Surrey-ben. Emellett 100 meglévő üzletet újít fel, bővíti elosztóközpont-hálózatát és korszerűsíti technológiai infrastruktúráját. Hosszú távú célja, hogy 1500 üzletet hozzon létre a szigetországban.

Az Aldi forgalma a 2023 decemberéig tartó 12 hónapban 16%-kal, 17,9 milliárd fontra nőtt. Az adózás előtti nyereség pedig 536,7 millió (!) fontra emelkedett a 2022-es 152,6 millió fontról.

Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója elmondta: "A brit vásárlók azzal szavaznak, hogy hová viszi őket a lábuk, és ők az Aldit választják az első számú szupermarketnek. Erre reagálunk a valaha volt legnagyobb éves beruházásunkkal Nagy-Britanniában."

A vállalat az elmúlt három hónapban közel 100 millió fontot fektetett be árcsökkentésekbe, és tavaly további 1,3 milliárd fontot költött el brit beszállítóira. A karácsonyi szezonra készülve az Aldi bővíti prémium kategóriás termékeinek kínálatát is - írják.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Aldi Magyarországon

Az Aldi idehaza korántsem zárt olyan jó évet, mint Nagy-Britanniában. A cég ugyanis 2014 után először 2023-ban is veszteséges volt, adózás utáni eredménye -9,5 milliárd forintot tett ki.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?