Közelkép nyers csokoládé darabokról a konyhapulton. Sötét csokoládé darabok.

Óriási dobásra készül a Mars: minden borulhat a magyar boltokban is, ha ezt tényleg meglépik

2024. augusztus 14. 12:15

Az édességipar egyik szereplője újabb nagy felvásárlásra készül, ami jelentősen átrajzolhatja a piac erőviszonyait. A Mars, a világ egyik legnagyobb édességgyártója közel áll ahhoz, hogy megvásárolja a Kellanovát, a népszerű rágcsálnivalók gyártóját. Az üzlet értéke meghaladhatja a 30 milliárd dollárt - közölte a Reuters.

A Reuters értesülései szerint a Mars közel 30 milliárd dollárért vásárolhatja fel a Kellanovát, amely olyan népszerű márkákat gyárt, mint a Cheez-It és a Pringles. Az ügylet részleteiről egy bennfentes forrás tájékoztatta a hírügynökséget, aki névtelenséget kért, mivel a tárgyalások még nem zárultak le.

A Mars részvényenként 83,50 dollárt fizetne a Kellanováért egy tisztán készpénzes tranzakcióban. A forrás szerint az üzletet várhatóan ma jelentik be hivatalosan. Azonban sem a Mars, sem a Kellanova nem reagált egyelőre a Reuters megkeresésére.

A Reuters már a hónap elején beszámolt arról, hogy a Mars fontolgatja a Kellanova felvásárlását. Az üzlet jól illeszkedik az élelmiszeripar jelenlegi trendjébe, ahol a vállalatok felvásárlásokkal próbálnak méretgazdaságosságot elérni. Ezzel igyekeznek ellensúlyozni az infláció hatásait és a fogyókúrás gyógyszerek miatt csökkenő keresletet.

Ha létrejön a megállapodás, ez lenne a Mars eddigi legnagyobb akvizíciója, messze felülmúlva a Wrigley 2008-as, 23 milliárd dolláros felvásárlását. A Mars portfóliójában olyan ikonikus márkák szerepelnek, mint az M&M's és a Snickers. Az üzlet jelentősen átrajzolhatja az édességipar erőviszonyait, hiszen két óriásvállalat egyesülne. A Mars családi tulajdonban lévő cégként eddig is meghatározó szereplője volt a piacnak, de a Kellanova felvásárlásával tovább erősítené pozícióját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?