Közelkép férfi kezek karkötővel a hátuk mögött

Műganajból milliárdok: csaló vállalkozó ellen emelt vádat a főügyészség

MTI
2024. augusztus 12. 21:00

Száztizenegy csalás és sikkasztás miatt emelt vádat a Tolna Vármegyei Főügyészség egy szekszárdi műtrágya-kereskedő ellen, aki ötmilliárd forintot meghaladó kárt okozott üzletfeleinek - közölte a főügyészség hétfőn.  

A tényállás szerint a vádlott a 2010-es évek eleje óta foglalkozott műtrágya-kereskedelemmel, kezdetben alkalmazottként, később saját cégét vezetve. A férfi az évek alatt a magyar műtrágyapiacon meghatározó cégcsoportot hozott létre - írták.

A magyar és világpiacon bekövetkezett negatív változások, a versenytársak tevékenysége nyomán a jövedelmező vállalkozás 2020-tól kezdve már nem vagy csak részben tudott teljesíteni. A vádlott ennek ellenére továbbra is fogadta a megrendeléseket, és teljesítési készség nélkül kötött adásvételi szerződéseket. A banki előfinanszírozással vagy közvetlen értékesítéssel befolyt összegeket eltulajdonította, üzletfeleit hazugságokkal hitegette.

A főügyészség összesen 111 bűncselekmény elkövetésével vádolja a férfit, amelyek közül a legsúlyosabbak 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel  büntethetők.

A korábban letartóztatás és bűnügyi felügyelet alatt állt vádlottal szemben az ügyészség 9 év 6 hónap börtönbüntetés, 9-9 év közügyektől és foglalkozástól való eltiltás, valamint 2 millió 160 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Törvényszéknél - tudatták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?