16 °C Budapest
London, 2023. november 3.Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.MTI/EPA pool/Tolga Akmen

A Marsra költöztetné az emberiséget pár év múlva Elon Musk: nem túl merész ez egy kicsit?

2024. szeptember 10. 11:14

A SpaceX alapítója, Elon Musk ambiciózus terveket vázolt fel a Starship rakéta jövőjével kapcsolatban, annak ellenére, hogy az űrjármű még csak nemrég teljesítette az első sikeres űrutazását - tudósított a Daily Mail.

Elon Musk nemrég az X platformján közzétett bejegyzésében arról írt, hogy a Starship két éven belül elérheti a Marsot. Tervei szerint 2026-ban személyzet nélküli küldetések indulnának a vörös bolygóra, amelyek "az épségben történő leszállás megbízhatóságát tesztelik". Ezt követően, 2028-ban kerülhetne sor az első emberes Mars-misszióra.

A milliárdos vállalkozó szerint a SpaceX több Starship űrhajót fog gyártani, végül egy több mint 100 darabból álló flottát hozva létre. Az első Mars-küldetések akkor indulhatnak, amikor "megnyílik a következő Föld-Mars transzferablak" - magyarázta Musk, utalva arra az időszakra, amikor a két bolygó pályája a legközelebb kerül egymáshoz.

"A repülési sebesség onnantól kezdve exponenciálisan fog növekedni, a cél pedig egy önfenntartó város felépítése lesz körülbelül 20 éven belül" - írta Musk, aki végső soron azt szeretné elérni, hogy az emberiség multiplanetáris fajjá váljon.

Fontos megjegyezni, hogy Musk korábban is tett hasonlóan ambiciózus ígéreteket, amelyek nem mindig valósultak meg a tervezett időkeretben. A Starship fejlesztése során is több sikertelen kísérletre került sor, mielőtt az űrhajó elérte volna a világűrt és sikeresen visszatért volna a Földre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapfotó: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?