22 °C Budapest
Elképesztő számokat produkált az idei Sziget Fesztivál: kiderült, honnan érkeztek a legtöbben

Elképesztő számokat produkált az idei Sziget Fesztivál: kiderült, honnan érkeztek a legtöbben

2024. augusztus 16. 18:07

Befejeződött Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális eseménye, a Sziget Fesztivál. A látogatók a nap 24 órájában intenzíven használták a mobilhálózatot: kétszázszor annyi időt telefonáltak, és 1200-szor annyi mobiladat-forgalmat bonyolítottak le, mint az óbudai Hajógyári-sziget egy átlagos napján – derül ki a fesztivál hivatalos telekommunikációs partnerének riportjából. De melyik külföldi országból érkeztek legtöbben?

A Sziget Fesztivál hat napjának adatforgalma mintegy 35 darab átlagos budapesti bázisállomás forgalmát bonyolítja, az egyes állomások pedig összesen körülbelül 25-ször akkora adatforgalmat kezelnek, mint egy átlagos budapesti hétköznapon. Az Óbudai-sziget egy átlagos nyári időszakban (idén július 3-8. között) mért adataihoz képest a fesztivál hat napján a Yettel hálózatán összesen mintegy kétszázszor többet telefonáltak és 1200-szor több adatot használtak fel a fesztivállátogatók a helyszínen.

A hanghívások szempontjából a legsűrűbb nap az utolsó, hétfői nap volt (augusztus 12.), amikor a fesztivál napi átlagforgalmánál mintegy 15 százalékkal többet telefonáltak a Szigetlakók. Adatforgalom tekintetében két erősebb napot is mutat a mobilszolgáltató riportja: a szombati és vasárnapi adatforgalom körülbelül 14-15 százalékkal, míg a zárónap ennél kevesebbel, mintegy 11 százalékkal haladta meg az átlag Sziget-napot.

Külföldi látogatók és felhasználók

A Sziget Fesztivál minden évben nagy számú külföldi látogatót is megmozgat. A Yettel nemzetközi partnereinek köszönhetően az idelátogató vendégek is élvezhetik a megnövelt kapacitást: az immár 80 országban – és ennyi országból hozzánk látogató külföldi előfizetőknek – elérhető VoLTE roaming, azaz a nagykapacitású 4G-re terelt hangforgalom, aminek köszönhetően lényegesen több egyidejű telefonhívást képes kezelni a hálózat.

A látogatók legnagyobb csoportja általában Hollandiából, illetve az Egyesült Királyságból érkezik, és mindezt a mobilforgalmi adatok is tükrözik. A külföldi Sziget-látogatók közül idén az Egyesült Királyságból csatlakoztak legtöbben a Yettel hálózatára – azaz indítottak hívást vagy használták a mobilnetet –, és náluk minimálisan, 2-3 százalékkal kevesebb felhasználó érkezett Hollandiából. A harmadik helyen Ausztria áll.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A több százezer látogatóra a fesztivál hivatalos telekommunikációs partnere, a Yettel egy kisváros méretének megfelelő hálózati kapacitáserősítéssel készült. A közel egyhetes teszten jól vizsgázott az extra hat bázisállomás telepítésével és az 5G-vel megerősített mobilhálózat, amely így képes volt kiszolgálni a hirtelen megnövekedett forgalmat, és biztosítani, hogy viszonylag kis területen, egyidőben akár több tízezer fesztiválozó is problémamentesen tudjon telefonálni és netezni.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?