25 °C Budapest
Young woman charging mobile phone battery.

Jön az Apple eddigi legnagyobb újítása: minden iPhone felhasználó erre várt évek óta

2024. július 1. 11:45

Az Apple egy forradalmi tervezésen dolgozik, amely lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy egyszerűen, egy kis áramütéssel eltávolíthassák az akkumulátort, ezzel jelentősen megkönnyítve a jövőbeli modellek javítását és csökkentve a készülékek cseréjének szükségességét - írja a Daily Mail

Az Apple egy innovatív projekt keretében azon dolgozik, hogy megújítsa a jövő iPhone készülékeit. Az Apple telefonok jelenleg 1,46 milliárd felhasználót szolgálnak ki világszerte.

A vállalat célja, hogy egyszerűsítse az akkumulátorok cseréjét, amely jelenleg speciális eszközöket és eljárásokat igényel. Az új technológia lényege, hogy a hagyományos fólia helyett fémmel burkolnák be az akkumulátort, lehetővé téve annak könnyű eltávolítását egy kis áramütés segítségével, amit egy széles körben elérhető egyenáramú tápegység generál.

Az Apple elég nagyot megy idén, saját gyártású, felhő alapú mesterséges intelligenciájukat is csak néhány hete jelentették be.

Ez a frissítés várhatóan még ebben az évben megjelenik az iPhone 16 egyik modelljén, amely szeptemberben kerül piacra, és a következő évben minden iPhone 17-es modellre is kiterjesztik. Az újítás jelentős előrelépést jelentene a javíthatóság terén, mivel korábban az akkumulátor cseréje bonyolult és időigényes folyamat volt.

Kyle Wiens, az iFixit vezérigazgatója pozitívan nyilatkozott az Apple terveiről, hangsúlyozva a ragasztóanyagok csökkentésének fontosságát a modern eszközök javításában. Az új technológia lehetőséget biztosítana a felhasználóknak arra is, hogy otthon végezzék el az akkumulátor cserét.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jelenlegi módszer szerint az iPhone tulajdonosoknak vagy speciális szerszámkészletet kell vásárolni 50 dollárért és óvatosan eltávolítaniuk a ragasztószalagot, vagy pedig egy Apple-technikust kell megbízniuk az akkumulátor cseréjével, ami közel 100 dollárba kerülhet. Ez sok felhasználónak nehézséget okozott és panaszokhoz vezetett.

Az Apple lépése részben az uniós jogszabályoknak való megfelelésre irányulhat, amelyek előírhatják a vállalat számára, hogy 2025-ig könnyebbé tegye az akkumulátorok cserélhetőségét. Ezáltal nem csak a javíthatóság javulna jelentősen, hanem csökkenne az erőforrás-pazarlás is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 3. szerda
Kornél, Soma
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem