15 °C Budapest
Csalók élnek vissza a Fővárosi Állatkert nevével: be ne dőlj, nyeremény nincs, csak a pénzedre mennek

Csalók élnek vissza a Fővárosi Állatkert nevével: be ne dőlj, nyeremény nincs, csak a pénzedre mennek

2024. október 1. 12:06

Ismét célba vették a csalók az Állatkert barátait, követőit: megtévesztő álprofillal próbálják meg becsapni a Facebook felhasználókat. Az adathalász kamuprofilon megnyerhető állatkerti jegyeket ígérnek, de csak a jóhiszemű internetezők pénzét akarják.

Ismeretlen elkövetők Állatkertünk hivatalos Facebook-oldalát utánzó, szándékosan megtévesztő kamuprofillal próbálják megkárosítani a gyanútlan felhasználókat. Az álprofilon az internetezők kétféle tartalommal találkozhatnak: állatokról szóló képekkel és posztokkal, illetve az Állatkert nevében hirdetett nyereményakcióval. A rövid szövegek és képek célja, hogy azt a benyomást keltsék, mintha az olvasó valóban az Állatkert Facebook-oldalán járna. Árulkodó azonban a magyartalan, valószínűleg fordítóprogrammal készült szöveg, illetve az is, hogy a feltöltött képek nem is a Fővárosi Állatkertben készültek.

A kamuprofil mögött álló bűnözők egy általuk kitalált nyereményjátékon keresztül igyekeznek pénzhez jutni. Úgy tesznek, mintha az Állatkertnek most lenne a 155. születésnapja (ami valójában még 2021 augusztusában volt), és a születésnap alkalmából arra biztatják a felhasználókat, hogy kommentben írják oda, „boldog születésnapot”. Cserébe azt ígérik, hogy ezzel egy olyan nyereményjátékon vesznek részt, amellyel állatkerti belépőket nyernek.

A kommentelőket később privát üzenetben keresik meg, és bankkártya adatokat kérnek tőlük, általában arra hivatkozva, hogy az állítólagos nyeremény eljuttatásához szükséges postaköltségre kérnek pénzt.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2023 áprilisában egy igen hasonló álprofillal próbálták meg becsapni az internetezőket az ismeretlen elkövetők. Sőt, az elmúlt hónapokban hasonló próbálkozások voltak több más állatkert, többek között a Bécsi Állatkert közönségének átverésére is.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 39. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/39. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 40. héten több mint egy milliárd lesz a főnyeremény.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 1. kedd
Malvin
40. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?