10 °C Budapest
A Pénzcentrum 39. heti hírösszefoglalója, albérlettámogatással, DRS rendszerrel, robotkasszákkal.

Havi 187 ezer forintos albérlet támogatás jár minden magyarnak: így kell igényelni az ingyen pénzt

2024. szeptember 29. 19:03

Ismét mozgalmas hét áll mögöttünk: alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük a 39. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkeit a Pénzcentrumról. Ha elolvasnád a teljes cikket, kattints a címére vagy a képes ajánlóra.

Havonta 187 ezer forintos albérlet támogatás jár minden magyarnak: így kell igényelni, ezek az állami ingyen pénz feltételei

Egyre drágábbak az albérletek és, aki kedvezőbb opciókra vadászik nem sok lehetőség közül válogathat. Az önkormányzati lakások bérlését szigorú feltételekhez kötik, a munkahelyi, dolgozói lakhatási kedvezményeket is kevesen tudják igénybe venni. 2024. március óta lehetősége van a regisztrált álláskeresőknek lakhatási  támogatás igénylésére. Mivel a program már csak néhány hónapig tart, a Pénzcentrum összegyűjtötte az albérlet támogatás legfontosabb feltételeit, hogy senki ne csússzon le, aki jogosult lenne.

Kiderült a súlyos igazság az önkiszolgáló kasszákról: a Lidl, Tesco, Penny, Auchan is érintett

A magyarok döntő többsége használja az önkiszolgáló kasszákat, a legtöbben a gyorsaság miatt választják a klasszikus pénztárakkal ellentétben - derült ki a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felméréséből. Akadnak persze, akik inkább távol maradnak az újítástól, de vannak szép számmal, akik szerint jóval több kellene a hazai boltokba belőlük. Kérdőívünket 10358 fő töltötte ki, a részletes eredmények magukért beszélnek az önkiszolgáló kasszák fogyasztói megítélésével kapcsolatban.

Kiderült az új visszaváltási rendszer sötét titka: így buksz évi 60-70 ezer forintot az automatákon

Idén januárban lépett életbe a kötelező visszaváltási rendszer, a DRS, amely keretén belül szinte valamennyi italtermék doboza, csomagolása 50 forint betétdíjjal terhelt. Ennek megfelelően sokak életének vált részévé a visszaváltó automaták előtti sorban állás, hogy visszakaphassák az üres palackokért járó forintokat. De mi van azokkal, akik nem akarnak az üvegek, palackok cipelésével és a sorban állással bajlódni? Mekkora összeggel károsítja meg őket a rendszer? Kollégánk személyes tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy éves szinten bizony súlyos tízezrekkel.

Milliókat kaszálnak élelmes magyarok az üvegvisszaváltáson: elég napi párat visszavinni

Tegnapi cikkünkben bemutattuk, hogy az üvegvisszaváltási rendszer maceráit nem vállaló kollégánk évente mintegy 64 ezer forintot veszít azzal, hogy nem váltja vissza az elfogyasztott üdítők, italok palackjait. Bár az évi 64 ezer forint már önmagában sem hangzik kevésnek, de mi megnéztük, hosszú távon mit hozhatna ki ebből az összegből, ha a DRS-rendszer nem húzná azt ki a zsebéből. Az eredmény megdöbbentő – arra jutottunk, hogy 10 éves időtávon már bő 1,1 millió forinttól bukik el az, akinek nincs kedve az üres üvegek visszaváltásával bíbelődni.

Indulhat a nyugdíjasok rohama a Lidlbe: hihetetlen akciót villantottak, ennek sok vásárló örülhet

Váratlan akciót hirdetett a Lidl: gyógyászati segédeszközöket akcióztak le, így a szokásos ruha és szerszám kínálat mellett ezen a héten kötszert és gyógyászati készülékeket is vásárolhatunk nyomott áron. Ennek a kedvezménynek aktualitása is van, hiszen nemrég derült ki, számos gyógyászati segédeszköz drágulhat meg a közeljövőben. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ilyen évek óta nem történt Magyarországon: erre készülhetnek 2024-ben a fával fűtők

A 2024-es tűzifa árak az előző évhez képest változatlanok jelenleg, stagnálnak. Az elmúlt két évben az inflációt egyáltalán nem követték le - közölte kérdésünkre a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége. A szervezet szerint ugyan az erdőgazdálkodás, fakitermelés költségei jelentősen emelkedtek az elmúlt évben, de ezt nem lehet a vásárlókra áthárítani.

A hírek mellett érdekelne néhány kvíz is? Itt vannak akkor az elmúlt hét legjobbjai:

Kvíz: Te tudod erre a 10 autós kérdésre a választ? A legtöbben nem tudják hibátlanul kitölteni

Milyen kínai, vagy például afrikai autómárkákat tudsz felsorolni? Melyik autógyár található Esztergomban és melyik brit autómárkát birtokolja a német BMW csoport? Te vajon tudod, hogy melyik volt Magyarország első autópálya-szakasza, amelyet már 1965 óta használunk? Válaszold meg mai kvízünket és mutasd, mi mindent tudsz az autóipar és a vezetés világáról! Hány kérdést sikerül helyesen megválaszolnod?

Kvíz: 10-ből 9-en nem tudják hibátlanul kitölteni ezt a gazdaságtörténeti tudáspróbát

A történelem során számtalan olyan nagy gazdaságtörténeti esemény következett be, amelyek gyökerestől felforgatták a magyarok életét. Tudod, melyik uralkodónk hozta létre az Első Magyar Királyi Zálogházat, hogy eltörölje az uzsorakamatokat? Na és azt, hogy a legenda szerint melyik uralkodó gyomorerősítője gyanánt találták fel a Zwack Unicumot? Mi volt Mátyás király legnagyobb bevételi forrása? Töltsd ki a Pénzcentrum gazdaságtörténeti kívzét és járj utána, mire emlékszel a történelemórákról!

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 29. vasárnap
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
A siketek világnapja
Szeptember 29.
Tengerészeti világnap
Szeptember 29.
A fehér kendő napja
Szeptember 29.
A szív világnapja
Szeptember 29.
A Szentírás vasárnapja
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?