17 °C Budapest
Bemondta Gulyás Gergely: ekkor lehet 1 milliós fizetése a magyar pedagógusoknak

Bemondta Gulyás Gergely: ekkor lehet 1 milliós fizetése a magyar pedagógusoknak

2024. augusztus 22. 10:14

Jövőre bruttó 800 ezer fölé, a ciklus végére pedig várhatóan 1 millió forint fölé nő a tanárok bére - hangzott el a kormányinfón, melyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tartott 2024. augusztus 22-én.

A kormány áttekintette az oktatás helyzetét a tegnapi kormányülésen: eldöntötték, folytatják a pedagógus béremelést, 2025-ben a diplomás átlagbér bruttó 1 millió 25 ezer forint, ennek 80 százaléka lesz a tanárok fizetése, tehát 21 százalékos emelés várható januártól - hangzott el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő 2024. augusztus 22-i  sajtótájékoztatóján. A kormányzati ciklus végére már a bruttó egymilliót is eléri majd a pedagógus-átlagbér.

Idén is hamarabb érkeznek a családtámogatások az iskolakezdés miatt, már a héten folyósítják őket. Mint elhangzott, idén is ingyenesek lesznek a tankönyvek. Az ingyenes és kedvezményes étkezés is elérhető a rászorulóknak.  A kormány tovább bővíti a családtámogatásokat - hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Foglalkoztak a kormányülésen az energiabiztonsággal is: a Mol a magyar kormány támogatásával kezdett tárgyalásokat az energiabiztonságról. Valamilyen megoldást kell találni, hogy a kőolaj-tranzit ne álljon le.

A kormánynak voltak tervei a rendelőintézetek átvételére, az egységes ügyeleti rendszer is sikeresen működik, sokan átadták szakrendelőiket. Ám végül úgy döntött a kormány, hogy ezen a hibrid rendszeren nem kíván változtatni.

A digitális állampolgárság program szeptemberben elindul a dap.gov.hu oldalon. Itt lehetőség lesz rá, hogy a saját ügyeit mindenki telefonon elintézze.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?