24 °C Budapest
Microphone in a recording studio or a radio, perfect for backgrounds.

Végrendeletéről vallott halála előtt Boros Lajos: kiderült, ki örökli vagyonát

2024. augusztus 10. 15:31

A nemrég elhunyt Boros Lajos korábban azt nyilatkozta, nem írt végrendeletet, és bár hivatalosan nem tudni, végül megváltoztatta-e döntését, hitvallása egyértelmű: nem akart terhet róni családjára a végrendelet megírásával.

Boros Lajos, a legendás rádiós és műsorvezető, hosszú évekig küzdött komoly betegségekkel, és életmentő műtéteket is átvészelt, ám mindezek ellenére soha nem szánta rá magát arra, hogy végrendeletet írjon. A közkedvelt műsorvezető, aki öt hétig kómában feküdt egy súlyos műtét után, 2019-ben a Story magazinnak adott interjújában fejtette ki, miért döntött így.

Nem írtam eddig, és szerintem soha nem is fogok végrendeletet írni. Miért döntsem én el, hogy a halálom után milyen kötelezettséget, terhet vagy gondot kapjanak a nyakukba a szeretteim? Eléggé felnőttnek érzem a feleségemet és a fiaimat arra a feladatra, hogy majd ők eldöntsék, mihez kezdenek a hagyatékommal. Nem akarok egy papírt írni, aminek aztán egyes szavaiba vagy mondataiba ügyvédek kössenek bele...”

 – mondta el Boros. Boros Lajos halála megrázta kollégáit, barátait és rajongóit. A Retro Rádió stúdiója feketébe borult, ahol egykori műsorvezetőtársai és barátai megható szavakkal emlékeztek meg róla. Bár Bochkor Gábor nem tudott jelen lenni az emlékezésen egy előre egyeztetett program miatt, a rádiós közösség nagy tisztelettel búcsúzott Borostól - számol be a Blikk. 

A műsorvezető végrendelet nélküli távozása rámutat arra a különleges bizalomra, amellyel szerettei felé fordult, bízva abban, hogy azok megfelelően kezelik majd hagyatékát. Bár hivatalosan nem tudni, végül megváltoztatta-e döntését, Boros Lajos hitvallása egyértelmű: nem akart terhet róni családjára a végrendelet megírásával.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Rengeteg feszültségtől kímélhet meg a végrendelet

Ennek ellenére lassan, de fokozatosan nő azok száma, akik végrendeletet készítenek. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara a Pénzcentrum megkeresésére kifejtette, gyakran van gond az otthon, kézzel írt végakaratokkal, a szigorú formai és tartalmi követelményektől való eltérés pedig azt is okozhatja, hogy a végrendelkezés érvénytelen, megtámadható lesz. Gyakori hiba például, hogy nincs kellő pontossággal megnevezve, kire mit hagyna az örökhagyó - de ebben túlzásba sem tanácsos esni, mert abból is probléma lehet. Összegyűjtöttük, mire kell figyelnie annak, aki kézzel írva, szakértő segítség nélkül készítené el végrendeletét, és a kamara azt is kifejtette, milyen szabályok között örökölhető tartozás Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?