29 °C Budapest
Építőmunkás vakolja és simítja a betonfalat a szobában. Lakásfelújítás.

Friss hír jött az otthonfelújítási támogatásról: nagyon fontos dolgot közölt az MVM

2024. július 19. 20:15

Az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással, naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat, és utólagos pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati saját forráshoz - közölte az MVM Otthon Plusz Zrt.

A közleményben feidézték: a programon keresztül a kormány vissza nem térítendő támogatással kiegészített kamatmentes hitellel járul hozzá a magyar családok otthonainak energiahatékonysági javításához.     

A vissza nem térítendő támogatás és a kamatmentes hitellel együtt akár 6 millió forinttal segítheti az 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen lakott ingatlanok (egy-és többlakásos családi, sor- vagy ikerházak) energetikai korszerűsítését 2024. júliustól. Igénylésének alapfeltétele, hogy az elvégzett beruházás legalább 30 százalékos energiafogyasztás-csökkenést eredményezzen a korszerűsítés előtti állapothoz képest, amit hiteles, új típusú energetikai tanúsítványokkal szükséges igazolni.

A program által támogatott beruházásokhoz (homlokzati szigetelés, födémszigetelés, nyílászárócsere, illetve fűtés-korszerűsítés hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal) maximálisan 7 millió keretösszeg számolható el, az ehhez maximálisan felvehető 6 millió forintos hitelösszegből pedig a vissza nem térítendő támogatás összege 2,5-3,5 millió forint. A kötelező saját forrás (azaz önerő) a teljes költségvetés 14,3 százaléka, de maximum 1 millió forint lehet.

Az MVM támogatja a pályázati feltételek zökkenőmentes és eredményes teljesítését: a szükséges energetikai tanúsítvány megszerzéséért elősegíti a gyors kapcsolatfelvételt megbízható és naprakész piaci ismeretekkel rendelkező szakértőkkel, akik az ország bármely pontján személyre szabott energetikai tanácsadással garantálják az elvárt legalább 30 százalékos energetikai megtakarítás elérését - közölték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A megvalósított és auditált energetikai beruházást követően az MVM pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati önerőhöz a megvalósított megtakarítás mértékétől függően.

Az otthonfelújítási támogatásról a Pénzcentrum már többször is részletesen írt, ezeket a cikkeket itt olvashatod el újra:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 4. szerda
Rozália
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?