24 °C Budapest
Nő laminált padlót szerel egy felújított szobában, közelkép.

Fontos részletek jöttek az otthonfelújítási programról: ezt feltétlenül tudnod kell, ha belevágsz

2024. július 16. 15:04

Július 1-jén nagy érdeklődés mellett elstartolt az Otthonfelújítási Program, melynek keretében a kormány kamatmentes kölcsön és vissza nem térítendő támogatás kombinációjával segíti az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítését.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, hogy az igénylések megkönnyítése érdekében a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható vállalkozások számára is megnyílt a regisztráció lehetősége. Azon igénylőknek, akik bizonytalanok, hogy saját maguk képesek-e megtervezni a 30% primer energia-megtakarítást - ami a pályázat primer feltétele - elérő fejlesztéseket, javasolják, hogy forduljanak tanácsadóhoz vagy integrátorhoz, akik a szakmai tanácsadás mellett a megvalósítás lépésein is átsegítik a pályázókat.

A környezetvédelmi célok mentén kialakított, környezeti minősítéssel rendelkező építési kulcstermékek - szigetelési, nyílászáró, használati-melegvíz és fűtéskorszerűsítési termékek - listája az ÉMI Nonprofit Kft. által üzemeltetett weboldalon keresztül érhetők el.

A program indulását követő két hét eredményei kapcsán elmondható, hogy az MFB Pont Plusz ügyfélszolgálatokon több mint 6000-en egyeztettek a pályázatról. A program keretében megvalósuló felújítások kapcsán már több mint 5000 energetikai tanúsítás készült el, amiből látható, hogy legalább ugyanennyi háztartás már felkészült a programban való részvételre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az önkéntes tanácsadói listán jelenleg már 38 tanácsadó érhető el, míg az önkéntes kivitelezőin (integrátorok, generálkivitelezők, szakági kivitelezők) 340 vállalkozás, az építési kulcstermékek száma pedig jelenleg 1465 terméket számlál.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a program eddigi eredményeit értékelve hangsúlyozta: a Nemzetgazdasági Minisztérium elkötelezett amellett, hogy mindenki számára elérhetővé váljon egy biztonságosabb, kényelmesebb és energiahatékonyabb otthon.

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 24. szombat
Bertalan
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 24. 19:19