Budapest, 2022. október 4.A hajók, motorcsónakok parkolnak a Prestige Yacht Club kikötõjében, a Marina Garden Lakópark szomszédságában. A Duna Plaza épülete mögötti terület a fõváros XIII. kerületének egyik legdinamikusabban fejlõdõ része, a Meder utca az Újpesti öböl zárt területénél.MTVA/Bizományosi: Balaton József

Kemény szigor élesedett a Balatonnál: bekeményítenek, sokan nem ússzák meg a büntetést

2024. június 27. 09:44

A Balatonnál ugyan tilos kapuval vagy kerítéssel elzárni közterületről a vízbe vezető stégeket, de ezt a jogszabályt eddig senki nem érvényesítette. Most viszont a déli parton ott áll az ultimátum az illegális stégkapukon, figyelmeztetve a tulajdonosokat, hogy öt napjuk van az elbontásra, különben a hatóság teszi meg, ez viszont sokba kerülhet számukra.

Mióta új vezetője van a vízügy balatoni kirendeltségének, azóta láthatóan számos korábbi gyakorlat is megváltozott. A veszélyt jelentő, szabálytalanul elhagyott horgászkarók és illegális stégek tavalyi felszámolása után most a szabálytalan stégkapuk eltávolítása is megkezdődött – számol be róla a hirbalaton.hu

A héten dél-balatoni illegális stégkapukon megjelent felhívások szerint a tulajdonosoknak öt napjuk van az elbontásra, különben a vízügy végzi el azt a tulajdonos költségén. Ahol a bejáróstégnek nincs engedélye, azt is elbontják, ahol viszont van, ott csak a kaput kell eltávolítani.

A tó keleti részén az elmúlt hetekben sokan inkább maguk kezdték el az illegális víziállásaik elbontását, hogy elkerüljék a vízügyi hatóság költségeit. A jogszabály szerint még azoknak sincs joguk kapuval vagy kerítéssel lezárni a stégeket, akik engedéllyel létesítették azokat, ha a közterületről vezetnek a tóba.

A lap megjegyzi, hogy az új kirendeltségvezető mellett a változáshoz az is hozzájárulhatott, hogy a hatóságok korábbi tétlensége miatt sok helyen gátlástalanul jártak el, ami a nádas pusztulását is okozta a felszabdaltság és nádirtások miatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm