17 °C Budapest
Ez a 17 legjobb reggelizőhely és brunchozó 2024-ben Magyarországon: három vidéki hely a toplistán

Ez a 17 legjobb reggelizőhely és brunchozó 2024-ben Magyarországon: három vidéki hely a toplistán

2024. június 22. 10:30

Pécsi hely szerezte meg a legjobb idei reggelizőhely elismerő címét, de egy balatoni és egy észak-magyarországi is felfért a toplistára. Más a helyzet azonban a brunchozóknál.

Bár az étteremben reggelizés és a bruncholás divatja csak alig egy évtizede kezdett el jobban terjedni hazánkban, ez a rövidke időszak bőségesen elég volt a magyar gasztrokulturának és az élelmes tulajoknak arra, hogy egyre-másra nyissák a tuti bruncholós helyeket Magyarországon. Ennek is a központja természetesen Budapest, de mint a Dining Guide nemrég kiadott étteremkalauzából kiderült, azért szégyenkezniük a vidéki helyeknek sem kell.

Április közepén számoltunk be arról, hogy egy legendás, több mint százéves múltra visszatekintő hely, a Centrál is újjáéledt, ez is jól mutatja a kávéházi kultúra egyre nagyobb mértékű feltámadását. Persze van is honnan: a koronavírus-járvány gyakorlatilag szétcincálta a turizmust és a vendéglátást is, rengeteg hely bezárt, és csak tavaly lehetett először teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy végre a reggelizés, a bruncholás is visszatért.

A reggelizők versenyében egy pécsi hely győzött

A Dining Guide étteremkalauza külön toplistában gyűjtötte össze a TOP10 reggelizőhelyet, valamint a TOP7 olyat, ahol brunchot fogyaszthatunk.

Lássuk először a reggelizők toplistáját:

  1. Morzsa (Pécs)
  2. Baltazár
  3. Babutzi
  4. Buborék (Csopak)
  5. Déryné
  6. Gerlóczy Kávéház
  7. Két szerecsen Bisztró
  8. Piac 42 (Esztergom)
  9. Vaj Formációk
  10. Villa Bagatelle

Mint láthatjuk, erősen felülprezentáltak a budapesti reggelizőhelyek, az első helyet azonban nem tudták megcsípni: az egy pécsi helyé lett. A Top 10-ben további két vidéki helyet találhatunk még.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A TOP7 brunchos hely a Dining Guide szerint:

  1. Spago Budapest
  2. Solid - Brunch étterem
  3. Kupola Lounge - The Ritz Carlton
  4. ÉS Bisztró
  5. Déryné
  6. Oda
  7. Stika Budapest

Ebben a listában tehát egyetlen vidéki helyet sem találhatunk, érdekesség viszont, hogy a legendás Déryné erre a toplistára is simán felfért. A Pénzcentrumon korábban beszámoltunk a legjobb éttermek listájáról, és a legjobb cukrászdák listáját is az olvasóink elé tártuk már, emellett a legjobb rántott húsokat kínáló éttermeket is bemutattuk.gy mindenki találhat már kedvére való helyet, ha az avatott szemű és ízlésű szakemberek útmutatását követné.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?