13 °C Budapest
Euró, dollár és forint.

Komoly hírt kaptak a nyugdíjba készülő magyarok: erre figyelni kell, rengeteget számít majd

2024. szeptember 6. 13:33

A magyar piacon elsőként elindult az amerikai dollár alapú nyugdíjbiztosítások értékesítése az Alfa Biztosítónál - olvasható a biztosító közleményében. A konstrukció a nyugdíjbiztosításoknál általános, 20 százalékos adóvisszatérítés mellett ún. ügyfélbónuszt is kínál.

Új konstrukcióval jelent meg az Alfa Biztosító az életbiztosítási piacon: szeptember elsején elindult a biztosító devizás termékcsaládja részeként az Alfa Zen euró és amerikai dollár alapú nyugdíjbiztosítások értékesítése. Ez utóbbi termék újdonságnak számít a hazai piacon, hiszen eddig még egyetlen magyarországi biztosítótársaság sem rendelkezik amerikai dollár alapú nyugdíjbiztosítási konstrukcióval.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az első félév végén a magyar háztartások közel 435 milliárd forintnyi valutával rendelkeztek, miközben az itthon és külföldön tartott devizabetétek állománya megközelítette az ötezer milliárd forintot. Ezek a számok pedig csak a készpénzre és a betétekre vonatkoznak: egyéb, deviza alapú eszközökben – például befektetési alapokban vagy biztosításokban – szintén nagyon jelentős összegeket tart a lakosság.

A konstrukció egyik fő vonzereje – a nyugdíjbiztosítás befizetése után járó 20 százalékos adóvisszatérítés mellett – az, hogy a biztosítónál lépcsőzetes bónuszfizetést építettek be a termékbe, amely a 10., a 15. évben és közvetlenül a lejárat előtt ad akár az éves díj 250 százalékát is elérő extra bónuszt az ügyfélnek. Fontos, hogy a megtakarítás esetleges átmeneti szüneteltetése sem eredményezi a bónusz elvesztését. A befektetési portfólió kezeléséről tíz különféle eszközalap gondoskodik: egy eszközalappal pedig több mögöttes eszköz vásárolható meg, így jobban megvalósul a diverzifikáció, a kockázat porlasztása.

A nyugdíjbiztosítások évek óta húzóterméknek számítanak az élet üzletágon belül: a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint tavaly csaknem negyedével emelkedett a biztosítók díjbevétele ezeknél a konstrukcióknál, az élő szerződések darabszáma pedig mára elérte a félmilliót.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?