Közelkép egy 10 forintos magyar érméről.

Tényleg hozzányúlnak a lakossági megtakarításokhoz? Kiderült, mire készül a magyar kormány

2024. szeptember 8. 18:02

Ismét mozgalmas hét áll mögöttünk: alábbi összefoglalónkban összegyűjtöttük a 36. hét legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkeit a Pénzcentrumról. Ha elolvasnád a teljes cikket, kattints a címére vagy a képes ajánlóra.

Újra szavaztak az iskolai mobilokról: ez az utolsó pillanatos döntés, indul a tanév

Az új tanév kezdetével párhuzamosan ismét előtérbe kerültek az iskolakezdés kihívásai, melyekkel a magyar szülők szembesülnek. A Pénzcentrum friss felmérésében a a legfontosabb problémákról kérdeztük a szülőket: hogyan birkóznak meg a tanévkezdés anyagi terheivel, mekkora a tanárhiány a környezetükben, és mennyire elégedettek az oktatás színvonalával. Az idei tanév legnagyobb vitatémája az iskolai mobiltelefon-használat tilalma, ami sok szülő, pedagógus, szakember figyelmét felkeltette. Cikkünkben a felmérés eredményeinek első részét, a szülők véleményét és a legfontosabb trendeket mutatjuk be.

Újult erővel tarolja le Magyarországot az osztrák boltlánc: retteghet a JYSK és az IKEA?

Közzétette a tavalyi évi üzleti beszámolóját a Mömax és Möbelix áruhazak üzemeltetője, amely időközben magába olvasztotta az XXXLutz boltokat is. Megtörtént az az egyesülés, amelytől már 5 éve is tartottak a hazai bútorboltok. A beolvadás hatására a cég nettó bevételei már súrolják a JYSK számait, a következő években kiéleződhet a verseny a lakberendezési láncok között. A friss számok alapján az IKEA-nak egyelőre nincs mitől tartania, a trónkövetelők együttes erővel sem érhetnek a nyomába.

Autós kamera kisokos: menetrögzítő kamera felvétele használható bízonyítékként közúti baleseteknél?

Jogilag szürke zónába tartozik Magyarországon az autós kamera használata a magánszemélyek esetében, de a bíróságon a nem jogszerűen készült útfelvételeket is elfogadják bizonyítékként - mondta a Pénzcentrumnak dr. Herpy Miklós közlekedési ügyvéd. Cikkünkben végigvesszük, mit kell tudni az autós fedélzeti kamera használatának szabályairól. Emellett biztosítókat kérdeztünk arról, náluk mi a gyakorlat a menetrögzítő kamerával kapcsolatban: elfogadják-e a felvételeket kársesemények rendezésekor?

A mobilok betiltása csak a kezdet a magyar iskolákban: erre készülhetnek a tanulók, ez kemény lesz

A cyberbullying gyakorlatilag az internettel egyidős, súlyos társadalmi probléma, amelynek a megoldására a mai napig keresik a megfelelő válaszokat a tanárok, szülők, mentálhigiénés- és online szakemberek. A téma újra aktuálissá vált Magyarországon, hiszen a mobiltelefonok betiltása is többek között az ez elleni harcot tűzte ki célul. A Pénzcentrum legújabb videóblogjában, a CashTagben részletesebben is foglalkoztunk a témával.

Így adósodtak el nyáron a magyarok: ment a rongyrázás, most aztán fizethetnek

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) frissen publikált adatai szerint nem csak a lakáshitelek, hanem a személyi hitelek piacán is csupán átmenetinek bizonyult a júniusi visszaesés, hiszen a nyár eleji 69,47 milliárd forinttal szemben júliusban már 80,09 milliárd forint volt az újonnan kötött szerződések összege. Mindez igen jelentős, 15,3 százalékos emelkedést jelent, ráadásul azt is elmondhatjuk, hogy a jegybank egészen 2004 tavaszáig visszanyúló adatai szerint ez minden idők legmagasabb összege a személyi hitelek piacán.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ukrán háború csak a kezdet? Csúnya világ jön, ha Magyarország régi barátja is atomfegyverkezni kezd

Egyre több embert érdekel manapság, mit tartogat a jövő. A válaszokat sokan a tudományos szaktekintélyektől várják, akik a jövőkutatásnak szentelik a munkásságukat. Mivel világunk folyamatosan változik, és tele van bizonytalanságokkal, sokaknak biztos pontot jelenthetnek ezek a kutatások, amik alapján hosszú távon is képesek megtervezni életüket. A Pénzcentrum legújabb cikkében Kánai András jövőkutatóval beszélgettünk arról, hogy miről is szól a jövőkutatás, milyen trendek és kihívások várhatók a következő évtizedekben. A szakértő megosztotta saját predikcióit, valamint beszélt arról is, hogyan lehet manapság felkészülni ezekre a változásokra.

A design szerek verhetik be az utolsó szeget a magyar borászatok koporsójába

Egy egész élet munkáját és elhivatottságát elismerő életműdíjjal gazdagodott Bock József, a villányi borvidék borásza, aki tudta, hogy a Jammertal-dűlőben fekvő, ősi családi birtok kivételesen értékes örökség. Bock József úttörő szerepet játszott a Villányi borvidék újjászületésében és egyike volt azoknak, akik az egész magyar borágazatot új alapokra helyezték. A Pénzcentrum egy interjúban kérdezte többek között arról, hogyan kezdődött karrierje, milyen kihívásokkal szembesült azóta, illetve hogyan látja a magyar borászat jelenét és jövőjét.

Ezért a kutyáért őrülnek meg a magyarok 2024-ben: vagyonokért vásárolják

Kevés hely van a világban, ahol lakosságarányosan annyi kutya lenne, mint Magyarországon. A hivatalos statisztikák szerint ráadásul évről-évre még nő is a számuk. Ez pedig mára gyakorlatilag azt jelenti, hogy a magyar családok felénél van legalább egy kutya. A legnagyobb kedvenc most a tacskó, a németjuhász, és a különböző bulldogok. De sokan keresik a labradorokat, az uszkárokat és a spicceket is. Az árak azonban az egekben vannak: neves tenyésztőtől 250 ezer forint alatt már alig lehet vásárolni, de egyáltalán nem ritkák a 600-800 ezres kölykök sem.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 16. 19:40
A TV2 bejelentette, hogy október 26-án immár ötödik évadával érkezik a Dancing with the Stars, amely...
Holdblog  |  2024. szeptember 15. 17:57
Bár a következő 10 évet még a világranglista első 50 helyén szeretné tölteni Marozsán Fábián, már a...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 15. 16:49
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 15. 13:33
A gyenge kereslet miatti félelem padlóra küldte az olaj árát, hároméves mélypontra zuhant a kőolaj á...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?