6 °C Budapest

40.000 ügyfél választotta a GO! kártyát

Pénzcentrum
2008. február 6. 12:12

A Budapest Bank (GE Money Bank) a napokban köszöntötte a 40 000. GO! kártyás ügyfelét. A jelentős kedvezményeket kínáló bankkártya elsősorban az autótulajdonosoknak szól. A tapasztalatok szerint leginkább férfiak által használt GO! kártyával bármely töltőállomásnál történő vásárlás alkalmával a bank 3 százalékos jóváírást nyújt birtokosának, havi 30 ezer forint benzinkútnál történő vásárlás erejéig.

Az általános banki tapasztalatok szerint az ügyfelek azokat a bankkártyákat kedvelik, amelyek kedvezményeket biztosítanak használóinak. A Budapest Bank ennek megfelelően dolgozta ki és indította útjára 2007-ben a GO! kártya konstrukciót, amely minden tankoláskor és egyéb vásárlások alkalmával is jóváírást nyújt használójának. A személyautók mindennapi használata során a benzinkutaknál történő vásárlásokra adott kedvezmény pedig egyre többeknek jelent számottevő megtakarítást.

Paragi Zoltán, a bank üzletágvezetője elmondta: "Úgy látjuk, ügyfeleink egyre tudatosabban használják a hitelkártyákat, és egyre többen rendelkeznek több hitelkártyával. Jelentősen növekszik azok száma, akik számba veszik, milyen előnyökkel jár, ha akár több mint egy hónapig a bank pénzéből vásárolhatnak, s költéseik után még visszatérítést is kapnak. A GO! kártya népszerűségének az oka abban áll, hogy az itthoni és külföldi vásárlások után is jár havonta 1% jóváírás felső határ nélkül, az autósok pedig tankoláskor a vásárlás összegéből még nagyobb, 3%-os visszatérítésre számíthatnak."

Ennél a terméknél a kártyahasználati szokásokban kedvező változásokat látnak a szakemberek: az ügyfelek többsége megfontoltan, az elköltött hitelkeret havi visszafizetésével, folyamatosan kihasználja a kedvezményeket. A Budapest Bank úgy látja, ez a tendencia biztosítja, hogy a kártya használói hosszú távon is elégedettek legyenek a GO! kártyával. A konstrukció sikerét jelzi, hogy a Go! kártyával végrehajtott egyéb - nem benzinkútnál kezdeményezett - vásárlások száma is magasabb, mint a hasonló kedvezményeket nem biztosító hitelkártyák esetében.

2008 elejéig a GO! kártyák nagy részét városokban élő ügyfelek igényelték, a legtöbb vásárlást pedig nyáron - az utazási szerzon során -, és a karácsony előtti vásárlások alkalmával bonyolították. A termék nyújtotta szolgáltatásokat főleg azok az aktívan dolgozó városiak veszik igénybe, akik életmódjuknak köszönhetően széles körben tudják használni a bankkártyát. A kártyaigénylők többsége férfi. A bank eddigi tapasztalatai alapján a GO! kártyával legtöbbször tankoláskor fizetnek, azonban az ügyfelek egyre nagyobb százaléka használja azt a mindennapi vásárlások készpénzhelyettesítő fizetőeszközeként is.

A Budapest Bank - amely a világ egyik legnagyobb hitelkártya-kibocsátója, a GE Money magyarországi leányvállalata - 2003 októbere óta értékesít áruvásárlási-, és klasszikus hitelkártyákat. Az elmúlt közel öt év alatt a Budapest Bank hitelkártya-portfoliója mintegy 250 ezer kártyára nőtt, a hitelállománya pedig az elmúlt egy év alatt 39 százalékkal bővült. Az átlagos hitelkeret-kihasználtság magas, 50 százalék fölött van.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kártyát rendszeresen használók (60%) az eddigi tapasztalatok szerint havonta átlagban kétszer fizetnek vele. A hitelkártyák száma alapján, a Budapest Bank piaci részesedése a hazai hitelkártya-piacon eléri a 20 százalékot. A bank 2004-től co-branded kártyákat is kínál (Cora, Euronics, T-Mobile Hitelkártya), s 2005-ben vezette be a - főként hölgyek számára kifejlesztett - Lady Hitelkártyát, amely 6 országos kereskedelmi hálózatban biztosít 5-10 százalékos vásárlási kedvezményt.

A GO! kártya igénybevételére jogosult minden olyan 21 és 65 év közötti, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező lakos, akinek havi nettó jövedelme eléri a 60 ezer forintot. A kártya hitelkerete - az ügyfél jövedelmétől függően - elérheti az egymillió forintot. A hitelkártya készpénzfelvételre is használható a hitelkeret 60 százalékáig. A GO! kártya teljes hiteldíj mutatója (THM) 43,17 százalék.*

*: Az itt közzétett THM 500.000 forintra és 1 éves futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelkeret összegének, és a hitelkártya konstrukció díjainak függvénye.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. október 17. 15:56
A jogtulajdonossal kötött exkluzív szerződés értelmében a focirajongók Magyarországon kizárólag az R...
Holdblog  |  2024. október 17. 09:08
Az erőltetett béremelések csak egy dologhoz vezetnek egy igen szűk munkaerőpiacon: inflációhoz. Zsid...
Kiszámoló  |  2024. október 16. 18:58
Tanácsadások alkalmával nagyon sokszor feljön témában, hogy az ügyfél lakást cserélne, leginkább azé...
Kasza Elliott-tal  |  2024. október 16. 15:30
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?