22 °C Budapest
Női orvos középső testrésze tamponmintával a COVID-19 krízis során. Női egészségügyi szakember kezében kémcső a kórházban. Védőruhát visel.

Ismét támad a veszélyes covid-variáns: ezt kell tudni róla, indokolt odafigyelni

2024. augusztus 15. 17:00

A már jól ismert omikron támadhat az Egyesült Államok után Európában is. A virológus szerint ismét indokolt lehet maszkot viselni.

A nyáron egy új covid-alvariáns-terjed, aminek több oka is lehet, többek között a vakcinák hatékonyságának időtartamára is figyelni kell - ezt mondta az InfoRádióban Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok után Európában is az omikron újabb variánsa okoz újabb megbetegedéseket.

Kemenesi Gábor azt is elmondta hogy a korábban már alkalmazott, ésszerű praktikák használata sokat segíthet abban, hogy elkerülhessük a fertőzést. Ilyen lehet a maszkviselés, az idős rokonok látogatásának mellőzésem különösen akkor, ha mi is betegek vagyunk vagy akár voltunk.

Nagyon úgy tűnik, hogy lehetséges, hogy a SARS-Cov-2, tehát a Covid-19-et okozó vírus lesz az, ami egy nyári légúti fertőzésként majd ismeretes lesz

- tette még hozzá a virológus.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?