25 °C Budapest
Close up of Vials and Syringes with Covid-19 vaccine are displayed on a tray during vaccination.

Megvádolták a Pfizer-vezért: tényleg gyógyszerkísérletre használták a világjárványt?

2024. július 2. 13:15

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla cáfolta azokat az állításokat, miszerint a Covid-19-et „tesztként" használták volna fel. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy a világjárvány egyfajta „próbatételként” szolgált a vállalat számára, felkészítve őket a jövő kihívásaira - tudósított a Lead Stories.

A közelmúltban elterjedt egy állítás, miszerint Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója elismerte, hogy a Covid-19 járványt tudatosan „tesztnek", avagy gyógyszerkísérletnek használták - ez az információ azonban téves. A Pfizer Media Relations kijelentette, hogy a vezérigazgató szavait kiragadták a szövegkörnyezetükből és félreértelmezték.

Hangsúlyozták továbbá azt is, hogy Bourla sosem használta a „teszt" (kísérlet) kifejezést ebben a kontextusban, ehelyett arról beszélt, hogy a világjárvány egyfajta "próbatételként" szolgált számukra, ami lehetőséget teremtett arra, hogy felkészüljenek a jövőbeli kihívásokra.

Őszintén úgy gondolom, hogy a Pfizer legjobb napjai előttünk állnak, mert számomra a Covid olyan volt, mint egy próbatétel

- nyilatkozta Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bourla valójában arról beszélt, hogy a világjárvány lehetőséget biztosított arra, hogy megtanulják, hogyan mobilizálható egy szervezet, és hogy lehetséges felvenni a küzdelmet a súlyos betegségekkel szemben. Kiemelte, hogy ezek az erőfeszítések nem csak a Covid-19-re vonatkoznak, hanem más betegségekkel kapcsolatos jövőbeli kutatásokra is kiterjednek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 4. csütörtök
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem