Két nővér hátulnézetben sétál a kórház folyosóján sóoldatos állvánnyal. Egyenruhás egészségügyi személyzet sétál a klinika folyosóján.

Tönk szélén a magyar egészségügy: hiába a százmilliárdos adósságrendezés, még mindig rengeteg pénzzel tartoznak a kórházak

2024. június 19. 08:32

Továbbra is több mint 41 milliárd forinttal tartoznak beszállítóiknaka magyar kórházak, holott két részletben 105 milliárd forintban rendezte a kormány az adósságokat. A tartozás becslések szerint napi 12-13 milliárd forinttal nő.

Bár a kormány két részletben, mintegy 105 milliárd forintban rendezte a kórházak adósságait, az intézmények továbbra is több mint 41 milliárd forinttal tartoznak beszállítóiknak. A Népszava szerint ráadásul a tartozás havonta 12-13 milliárd forinttal nő, így a teljes összeg év végére elérheti a 130 milliárd forintot is. A Magyar Kórházszövetség elnöke szerint a fizetési nehézségek ellehetetlenítik a betegállást, van olyan gyógyszerbeszállító, ami már nem is szolgáltat utólagos fizetéssel.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára szerint az adósságrendezés során az eszközszállítók jártak a legrosszabbul. Az orvostechnikai beszállítók csupán 62 százaléka kapta meg a december 31-ei követelésének legalább 80 százalékát. Ráadásul van olyan cég, ami egyetlen forintot sem kapott.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 26. 21:15
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem