Front view of mysterious door illuminated with red lighting in dark corridor.

Újabb pedofilbotrány robbant ki: mi történik már megint a bicskei gyermekotthonban?

2024. június 7. 09:16

A bicskei gyermekotthonban ismételten szexuális zaklatási ügy került nyilvánosságra, amelyről a Gulyáságyú Média számolt be először.

A Gulyáságyú Médiához olyan iratok jutottak el, amelyek szerint egy hónapja, május 7-én újabb pedofil bűncselekmény történt a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban”- írta a portál, akik szerint az áldozat egy 11 éves kislány, akit az esti órákban az otthon egyik alkalmazottja fogdosott. A lap információt azóta meg is erősítették, a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola – melyhez a bicskei otthon is tartozik – közleményt adott ki, és elismerték, rendőrségi eljárás zajlik az ügyben.

Mint írták, a rendőrségnek az egyik gondozott gyermekvédelmi gyámja jelzett. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szeméremsértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. Az intézmény együttműködik a rendőrséggel, a portás munkavégzését megszüntette, és azonnal gondoskodott a gyermek szakpszichológusi ellátásáról – tették hozzá.

Egymást érik a pedifolbotrányok

Mint az ismeretes, a bicskei gyermekotthonban történt visszaélések vezettek gyakorlatilag odáig, hogy február 10-én lemondott Novák Katalin korábbi köztársasági elnök. Az ügy legsúlyosabb vetülete azonban mégis az, hogy milyen sanyarú körülmények között nőnek fel a rendszerben a legkiszolgáltatottabb gyerekek. Arról nem is beszélve, hogy bár egyre több gyerek kerül nevelőszülőkhöz, az ő helyzetük sem könnyű, bármennyire is fontos szerep lenne az övék, koránt sem beszélhetünk arról, hogy túl lennének fizetve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?