6 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman shopping for fresh organic avocados in supermarket. She is shopping with a cotton mesh eco bag and carries a variety of fruits and vegetables. Zero waste concept

Csak óvatosan a boltokban: hemzsegnek a növényvédő szerek ezekben az élelmiszerekben?

2024. június 5. 08:15

Korábban számos hír reppent fel azzal kapcsolatban, hogy a zöldség- és gyümölcsárukban növényvédőszerek maradványait mutatták ki. Az ehhez hasonló hírek ellenére a szakemberek úgy gondolják, nincs ok aggodalomra – írja a HelloVidék.

A szakemberek szerint nincs mitől félnünk, legalábbis ami a gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztását illeti. Bár korábban többször felbukkantak olyan hírek, hogy különböző termékekben növényvédőszerek maradványait mutatták ki, az ezzel foglalkozók mégis inkább azt emelik ki, hogy az egészséges életmódnak elengedhetetlen része ezek fogyasztása. A témakör pontosabb feltérképezéséhez a HelloVidék a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal segítségét kérte.

Az nem titok, hogy a magyarok nem fogyasztanak elegendő zöldséget és gyümölcsöt, amint arról már a Pénzcentrum is többször beszámolt. Márpedig ezek fogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

 

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?