26 °C Budapest
Súlyos népbetegség tarol most a magyarok körében: ennek nagyon rossz vége lesz

Súlyos népbetegség tarol most a magyarok körében: ennek nagyon rossz vége lesz

2024. május 28. 17:04

Európa több országában is problémát jelent a túlsúlyosság. Magyarországon a lakosság több mint fele küzd tartósan a kilókkal, ami számos betegséghez vezethet. Szűrővizsgálatokkal, mozgásgazdag életmóddal, egészséges étrenddel azonban elkerülhető a betegség

Május 22-e immár tizennegyedik éve az elhízás elleni küzdelem európai napja (European Obesity Day, OED). Az eredmények azonban a túlsúly elleni küzdelemben európai és világszinten sem fényesek. Bár az Eurostat szerint kontinensünk átlaga is rengeteget romlott, az Európai Unió országaiban öt év alatt 15-ről 16 százalékra nőtt az elhízottak száma, de Magyarország produkálta a legrosszabb eredményeket: 20,6-ról csaknem 24 százalékra nőtt ez az érték. A KSH eddigi utolsó vonatkozó felmérésében kimutatta, hogy a magyar lakosság több mint 58 százaléka elhízottnak vagy túlsúlyosnak tekinthető (utóbbi csoport aránya 34,3 százalék). A mozgásszegény életmód vagy a helytelen táplálkozás önmagában is hatalmas probléma, de a tartós elhízás súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Az egészséges életmód követése és fenntartása komoly anyagi terhet róhat az érintettekre, különösen az infláció okozta gazdasági helyzetben. Egészségpénztári számlával azonban ezek a nehézségek is könnyebben vehetők. A jelentős mértékben, évente akár 150 ezer forinttal gyarapodó OTP Egészségpénztári egyenlegből számtalan egészségtámogató eszközt, terméket és egészségügyi szolgáltatást fizethetünk ugyanis. Például bizonyos vitaminokat, pulzusmérő okosórát, fizioballt, hasizomerősítő övet, terápiás hengert és szűrővizsgálatokat, orvosi kezeléseket is.

Mindezeken felül a vérnyomásmérő vagy a vércukorszintmérő is megvásárolható egészségpénztári egyenlegből.

Egészségpénztári kártyával tagjaink több száz termékhez és szolgáltatáshoz juthatnak hozzá kedvezőbb áron. Elszámolhatók például az életmódváltás esetén szükséges belgyógyászati, endokrinológiai vagy akár kardiológiai vizsgálatok. Amennyiben orvosi javaslatra szűrővizsgálaton vesznek részt, a pénztári befizetések után igényelhető 20 százalékon felül további 10 százalék adó-visszatérítésre számíthatnak a szűrővizsgálat összege után, ami évente együttesen legfeljebb 150 ezer forint pluszt jelenthet, és ami visszaforgatható a következő évi egészségmegőrző kiadásokba.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 - emelte ki Budai József, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 29. szombat
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm