Kiderült, hogy melyik a magyarok kedvenc húsfajtája
A baromfihúsok a legnépszerűbbek a Lidl magyar vásárlóinak körében - derül ki az áruházlánc közleményéből.
A baromfihúsok a legnépszerűbbek a Lidl magyar vásárlóinak körében - derül ki az áruházlánc közleményéből.
Az áruházláncok karácsonykor prémium húsokkal és különlegességekkel próbálják megnyerni a vásárlókat.
Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára ugyanakkor nem számít idén jelentős drágulásra, így az is fellélegezhet, aki kacsát tenne az asztalra karácsonyi vacsora gyanánt.
A héten több cikkben is foglalkoztunk a Nébih Maradék nélkül programjának megújult útmutatójával.
A húsfogyasztás mintegy 2 millió éve az emberiség élvezetes és tápláló étkezési célját szolgálja, azonban a modern társadalmunkban mind mellette, mind ellene számos érv szól.
Az egzotikus kategóriába sorolható húsfélék, így például a kenguru, a zebra, a teve, a láma vagy a krokodil fogyasztása ritkaságszámba megy Magyarországon.
Csirke vásárlásakor figyeljünk a hús színére, állapotára és a csomagolásban lévő folyadék mennyiségére.
Muszáj a húsok árat emelni, mert komoly bajban vannak a feldolgozók az önköltségi árak emelkedése miatt - mondta Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének elnöke.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 2,5 tonna romlott, rothadásnak induló húst találtak egy közúti ellenőrzéskor Békés vármegyében.
2024-ben az egy főre jutó fogyasztás elérheti ismét a 0,28 kg/fő/év szintet, amiben az éttermeknek nagy szerepe van.
A statisztikák szerint egyre kevesebb sertéshúst fogyasztunk, jóllehet a disznóhúsból készült ételek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek.
Bár kimondottan jól állunk erdőkben és erdei állatállományban is, a fogyasztható vadhúsból egészen keveset esznek a magyarok.
Magyarország korábban a világ legnagyobb pulykafogyasztó nemzetei között volt.
Súlyos problémákkal küzd a magyar sertéságazat: a magyar gyártók is ráállhatnak az alternatív húskészítményekre, mutatjuk, hogy mi vezetett idáig!
A táplálkozási szokásokat illetően az elmúlt években drasztikus változások következtek be, amelyek nem csak átformálták a piacot, de mozgásban is tartják azt.
A sertéslétszám apadása idén már a vágásszámokban is megmutatkozott: áprilisig az EU-ban átlagosan 9 százalékos volt a vágóhídra kerülő sertések számának csökkenése. És hogy ez miért számít? Mutatjuk.
Kicsit sem váratlan, hogy a Lidl magyarországi boltjait olcsó német sertéshús lepte el, mert Németországban jelenleg komoly túlkínálat van.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
Mennyiség alapján az uniós piacon Lengyelországot, Németországot és Spanyolországot követve a negyedik helyen állunk.
Mutatjuk a húsfogyasztás pozitív és negatív hatásait, illetve hogy az egészséges táplálkozás érdekében hogyan és milyen húst érdemes az étrendbe illeszteni.