Nem is sejtik a vendégek, de ebben világelső a magyar fagyi: így alakulnak a gombócárak 2025-ben
A kakaóbab drágulása miatt egy csokoládé fagylalt alapanyagköltsége már lassan a pisztácia fagylalttal vetekszik.
A kakaóbab drágulása miatt egy csokoládé fagylalt alapanyagköltsége már lassan a pisztácia fagylalttal vetekszik.
Március 1-től indul a fagyiszezon a Balatonnál. Ez a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
A CahTag-ben 2024-ben is rendre érdekes témákat jártunk körül: meglátogattuk a 99 éves Sári nénit is, aki heti 5 napot dolgozik könyvelőként. Elárulta, mi a fittség titka.
A 350 forintos gombócáron mért fagylaltokba nem lehet olyan alapnyagokat - ilyen adók, bérek, alapnyagárak mellett - belerakni, hogy az minőségi legyen.
Hogy kik lettek a győztesek? Mennyibe kerül idén egy gömb fagylalt? Ennek jártunk most utána.
Azt hittük, a tavalyi különdíjas sajtos-tejfölös lángos fagyiját már nem lehet überelni, de idén mustáros hekkfagyival indult a Balaton fagylaltja versenyen.
Az Év fagylaltja versenyre idén rekordszámú 90 fagylalt érkezett, a fagylaltokat a szakmai zsűri, közönségzsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.
A Pénzcentrum vlogjának legújabb részében Erdélyi Balázs, és Mihályi László mestercukrászok beszélnek az itthoni fagyi helyzetről.
Eljöhet az az idő, amikor a cukrászdákban nem lehet kapni eperfagyit? Esetleg csak rovar ízűt?
A frekventáltabb helyeken 600-650 forint körül várható egy gombóc fagylalt ára 2024-ben, a sütemények ára átlagosan 1000 és 1500 forint között mozog.
Az elmúlt tíz év alatt a nyertes fagylaltozók igazi turista zarándokhellyé váltak.
Bizony, ma már a Balaton mentén egyetlen darab pálcikás Magnum is kerülhet majdnem 2000 forintba.
Nincsen nyár, pláne Balaton fagyi nélkül, de nagyon nem mindegy, hol eszünk. Összegyűjtöttük a legjobb helyeket.
A 2008-as gazdasági világválság nagyon negatívan érintette a hazai édesipart, azonban az elmúlt egy évtizedben a szektor nagy fejlődésen esett át.
A balatoni tövises mangó sorbetet a balatonalmádi Amaretto Fagyizóban készítették. A győztes ízt készítő cukrászda forgalma általában 10-15 százalékkal megnő.
Balatoni arany mogyoró, rozé, málna, tökmag, szőlő, sárgabarack, de a lángos ötlete is belekerült az idei évben a Balaton fagyija versenybe.
A jó idő beköszöntével a fagylaltozók is egymás után nyitnak ki, ugyanakkor az infláció ezt a területet is elérte.
Az Év Fagylaltja verseny idén lesz 25 éves, melyet egy igazán különleges Fagylalt Ünnep keretében tervezik a vendégekkel közösen megünnepelni a résztvevők és a szervezők.
Helyben fagylaltot készíteni ma már rizikós vállalkozás, és egyre többen ismerik fel, hogy külső forrásból jóval költséghatékonyabb fagylaltot árulni.
Egy gombóc fagylalt ára idén mintegy 25-30 százalékos áremelkedésen ment keresztül tavalyhoz képest. Mutatjuk, miért fizetünk ennyit.