12 °C Budapest

Címke: disznóvágás (19 cikk)

Pais-Horváth Szilvia | 2022. november 12. 07:23

Dédanyáink sokat érő trükkje: így győzheted le a brutális húsdrágulást

Emlékeztek a zsírban tartósított, utolérhetetlenül finom lesütött húsra? A régi magyar konyhára jellemző eljárást mostanság konfitálásnak nevezik, a technikát pedig nem csupán az elszálló árak, hanem az ízélmény miatt is érdemes lehet újratanulni.

Jeki Gabriella | 2020. február 10. 15:04

Őrület, mennyit lehet spórolni háztáji disznóvágással

Darányban idén már a tizedik alkalommal rendezték meg a Drávamenti Böllérversenyt. A HelloVidék is a helyszínen volt: kóstoltunk, és kiderítettük azt is, milyen gazdasági és jogi szabályai vannak a disznóvágásnak.

Jeki Gabriella | 2019. február 11. 07:00

Agymosás a szupermarketek húspultjain: ez lehet a magyarok nemzeti ételének veszte

A Somogy megyei Darányban már kilencedik alkalommal szerveztek böllérversenyt. A rendezvény üzenete egyértelmű, megmutatni a jövő generációjának, hogy a hús honnan érkezik. Hogy nem az áruházak húsos-pultja termeli azt, hanem meg kell dolgozni érte. Hogy micsoda vérrel és verejtékkel jár egy disznóvágás, de közben milyen hatalmas közösségi élmény. A HelloVidék élménybeszámolója.