14 °C Budapest
Butler, 2024. július 14.Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védőgyűrűben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/DAVID MAXWELL

Friss hírek jöttek a Trump elleni merénylet nyomozásáról: lyukra futhat az FBI?

2024. augusztus 29. 12:45

Az FBI továbbra is keresi a Donald Trump elleni merénylet indítékát. A dolgot persze nehezíti, hogy a merénylő a helyszínen meghalt, de nem csak ezért tűnik úgy, hogy a hatóság lyukra fog futni - számolt be a Politico.

Hat héttel a Donald Trump elleni merényletkísérlet után az FBI még mindig nem tudja meghatározni a támadó motivációját. Kevin Rojek, az FBI pittsburghi területi irodájának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy bár a nyomozás során értékes információkhoz jutottak, végleges indítékot nem sikerült azonosítaniuk.

"Az alany online keresési előzményeinek, valamint konkrét online tevékenységének kiterjedt elemzése értékes betekintést nyújtott számunkra a gondolkodásmódjába, de nem adott végleges választ" - nyilatkozta Rojek. Hozzátette, hogy egyelőre nem találtak sem baloldali, sem jobboldali ideológiai kötődést a merénylő, Thomas Crooks esetében.

A nyomozás feltárta, hogy Crooks hosszú időn át tervezte a támadást, és több lehetséges célpontot is fontolóra vett. Végül Trump július 13-i, pennsylvaniai gyűlésére összpontosított, ahol nyolc lövést adott le, megölve egy embert és megsebesítve hármat, köztük magát Trumpot is.

Az FBI elemzése szerint Crooks 2023 szeptemberétől kezdve kutatott Trump és Joe Biden kampányeseményei után. Július 6-án regisztrált Trump butleri gyűlésére, és olyan kereséseket végzett, mint "Milyen messze volt Oswald Kennedytől?". A támadást megelőző hónapban több mint 60 internetes keresést hajtott végre a két politikussal kapcsolatban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A hatóságok szerint nincs jele annak sem, hogy Crooksnak lettek volna társai vagy külföldi kapcsolatai. A merénylő autójában két házi készítésű robbanószert találtak, amelyekhez az anyagokat legálisan szerezte be. A támadás napján Crooks drónt is reptetett a rendezvény helyszíne felett, feltehetően a biztonsági intézkedések felmérése céljából.

címlapkép: David Maxwell, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 14. 07:02