16 °C Budapest
Liverpool, England - February 26, 2011: Adidas shoes in store window. Adidas AG is a German sports apparel manufacturer and parent company of the Adidas Group.

Pikkpakk elkapkodják ezeket a cipőket a magyarok is, mindenki ilyet akar: brutál pénzt rak zsebre a gyártó

2024. október 17. 10:43

Az Adidas ismét emelte éves bevételi és nyereségelőrejelzését, köszönhetően a harmadik negyedév vártnál jobb teljesítményének és a retro cipőik, mint a Samba és Gazelle, iránti erős keresletnek. Az új várakozások szerint az éves nyereség elérheti az 1,2 milliárd eurót (kb. 469 milliárd forint), miközben a bevételek 10%-kal növekedhetnek.

Az Adidas kedden ismét emelte az éves eladási és nyereségvárakozásait, a harmadik negyedév jobb teljesítményére és a márka erős lendületére hivatkozva, amely a retro, háromcsíkos Samba és Gazelle cipők iránti keresletnek köszönhető - írja a Reuters. A vállalat vezérigazgatója, Bjorn Gulden sikeresen újjáélesztette a német sportmárkát, miután két évvel ezelőtt véget ért a rapper Ye-vel (korábban Kanye West - a szerk.) való együttműködés, amely hirtelen lezárta a jövedelmező Yeezy cipősorozatot.

A vállalat idén már harmadszor emelte előrejelzéseit, és most azt várja, hogy az árfolyam-ingadozásoktól mentes bevételei körülbelül 10%-kal növekednek az év során, korábban egy számjegyű növekedést vártak. A sportszergyártó továbbá emelte éves nyereségelőrejelzését 1,2 milliárd euróra (kb. 469 milliárd forint) az eddigi 1 milliárd euróról (kb. 391 milliárd forint).

A retro „terrace” cipők, mint például a Samba, a 70-es évek népszerű focicipője, segítettek az Adidasnak piaci részesedést nyerni fő riválisától, a Nike-tól, amely a legutóbbi negyedévében 10,4%-os visszaesést jelentett az eladásaiban.

A harmadik negyedévben az Adidas bevételei 7%-kal 6,438 milliárd euróra (kb. 2 518 milliárd forint) nőttek, ami valamivel meghaladta az elemzők 6,416 milliárd eurós (kb. 2 509 milliárd forint) várakozásait. Ha nem számítjuk a Yeezy cipők eladásait mindkét évben, a növekedés 14%-os volt a 2023-as harmadik negyedévhez képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Adidas megjegyezte, hogy a Yeezy cipők megmaradt készletei iránti kezdeti erős kereslet után mostanában már kedvezményeket kínált ezekre a cipőkre. A cég arra számít, hogy a negyedik negyedévben a megmaradt Yeezy cipők eladásaiból már nem lesz jelentős nyereség, de ezek az értékesítések körülbelül 50 millió euró (kb. 19,5 milliárd forint) bevételt hoznak majd.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 17. csütörtök
Hedvig
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?