17 °C Budapest
Exterior view of Hungarian Post office in Budapest, Hungary on December 22,  2022.

Indul az év végi roham a Magyar Postánál: rengeteg lesz a csomag, erre készüljenek a karácsonyra rendelők

2024. október 15. 10:51

150 új gépjárművel erősít az év végi csomagszezonra a Magyar Posta - mondta dr. Balczó Barnabás, a vállalat elnök-vezérigazgatója egy keddi sajtóeseményen. Kifejtette: a 2023-as téli csomagszezonhoz képest 20 százalékkal több küldeményre számítanak, erre kezdték meg már most a felkészülést. Hozzátette: a járműpark mellett a csomagautomata-hálózat is bővülni fog a következő hónapokban.

50 darab Volkswagen Caddy gépjárművel erősít a Magyar Posta az ünnepi csúcsszezon előtt, az autókat kedden délelőtt vették át a Porsche Hungariától a posta fóti logisztikai központjában.

Az elmúlt másfél évben nagy sikerrel alakult át a Magyar Posta, a mobilposta-hálózat 50 eszközzel bővül az új járművekkel - mondta az eseményen dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A világban komoly digitalizációs folyamat zajlik, amelyre reagálni kell a szervezet átalakításával, a Magyar Postának önfenntartónak kell lennie, az adófizetőknek ne kelljen a költségekhez hozzájárulnia - mondta dr. Balczó Barnabás, aki megemlítette, hogy az Egyetemes Postaegyesület egy díjjal is elismerte a hazai posta átalakulásait.

A változásnak úgy kell végigmennie, hogy az állampolgárok a szolgáltatás minőségében ne érezzenek negatív változást, ezért hozták létre a postapartner-hálózatot, amelynek az év végére mintegy 850 tagja lesz. A mobilpostai hálózat pedig azokra a párszáz fős településekre jár ki, ahol nincs önkormányzati vagy egyéb partnerük. A logisztika kapcsán kiemelte, hogy ez a Magyar Posta számára egy kiugrási eszköz, két év alatt már 10 millió csomaggal többet szállít a vállalat, év végére mintegy 35 millióval számolnak - épp ezért kezdték meg az ecseri logisztikai üzem fejlesztését.

Felidézte, 30 éves együttműködésük van a Porsche Hungariával, több ezer járművet vettek tőlük. A jelenlegi flotta több mint 4000 járműből áll, ezek több mint 70 százaléka Volkswagen. A gépjármű-beszerzésnek nincs vége, novemberben még további 100 járművet vesznek a téli csúcsszezonra.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

20 százalék körüli csomagnövekedést várnak idén télre az előző szezonhoz képest, erre az időszakra fel kell készülni - mondta dr. Balczó Barnabás. A hazai piacon nagy a verseny és a konkurens csomagszállítók már most olyan nehézségekkel küzdenek, amikre a Magyar Postának is fel kell készülnie. Arról is beszélt, év végére a Magyar Posta csomagpont-hálózata is bővülni fog, segítve a karácsonyi szezonban az ügyfeleket.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 15. kedd
Teréz
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?