13 °C Budapest
kifli

Meglépte a Kifli: ez nagyon komolyan érinti az új visszaváltási rendszert, örülhetnek a vásárlók

2024. szeptember 12. 11:02

Idén a Kiflinél is országosan bevezették a kötelező visszaváltási rendszert. Ennek keretében a belföldön forgalomba hozott, 0,1-3 literes űrtartalmú italcsomagolások – műanyag és üvegpalackok, valamint fém italos dobozok – betétdíjas terméknek minősülnek.

Bár a törvény nem kötelezi az online kereskedelmi szereplőket a visszaváltásra, mostantól a Kiflinél is élhetnek a vásárlók ezzel a szolgáltatással. Így a vásárlóknak nem kell személyesen az automatákhoz menniük a betétdíjas palackokkal vagy dobozokkal. A visszaváltási szándékot elegendő a futárnak az ajtóban jelezni, nem szükséges előre bejelenteni.

A visszaváltás folyamatát a Kifli a következőképpen szervezi meg:

  • A kötelező visszaváltási díjas termékeket (nem összepréselve) egy erre a célra rendszeresített zsákban lehet visszaküldeni.
  • A futárautók korlátozott helykapacitása miatt háztartásonként legfeljebb egy zsákot tudnak visszaszállítani, amely maximum 10 darab műanyag vagy fém dobozt tartalmazhat.
  • A zsákba csak annyi palackot szabad tenni, amennyi sérülés, horpadás és összenyomás nélkül belefér (maximum 10 darab). A zsákot cseppmentesen be kell kötni (például csomót kötve rá), és így átadni a futárnak.
  • Csak sérülésmentes, ép vonalkóddal és MOHU logóval ellátott palackokat és dobozokat fogadnak el. A futár kizárólag ezekért tudja jóváírni a krediteket, mivel a MOHU is csak ezeket téríti meg. Azokat a palackokat, amelyek sérültek, vagy a gép nem tudja leolvasni a logót és a vonalkódot, visszautasítják.
  • A visszaküldött palackok és dobozok értékét (mely a csomagoláson, a vonalkód mellett található: 50 Ft) kreditként írják jóvá a vásárlói fiókban, amely a következő vásárláskor felhasználható. Ha valaki inkább a pénz visszautalását szeretné, ügyfélszolgálatunk telefonos elérhetőségen keresztül intézheti ezt.

(Címlapkép: Kifli.hu)

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?