11 °C Budapest
Budapest, 2021. június 17.Az IKEA könnyen összeszerelhetõ bútorok eladására szakosodott, multinacionális kiskereskedelmi üzlethálózat fõvárosi Örs vezér téri áruháza. Az IKEA nevet az alapítója adta, a nevének és lakóhelyének kezdõbetûibõl: Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd.MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Veszélyes IKEA-termékek miatt fújtak riadót: megszólalt a cég, ezt minden vásárlónak tudnia kell

2024. augusztus 27. 13:02

Veszélyes IKEA-poharak miatt jelent meg fogyasztóvédelmi jelzés az Európai Bizottság adatbázisában - szúrta ki a Pénzcentrum. A holland hatóságok jelezték: a termék nem biztos, hogy megfelelően ellenáll a hőhatásnak ha megkarcolják, és akár szét is robbanhat, ha meleg folyadékot töltenek bele. Kérdésünkre az IKEA Magyarország közölte: a vállalat és a holland hatóságok nem értenek egyet a termék biztonsági értékelésével kapcsolatban.

Fogyasztóvédelmi jelzést adott ki az Európai Bizottság az IKEA egyik terméke miatt - szúrta ki a Pénzcentrum a testület honlapján. A dokumentum szerint a POKAL nevű poharak kapcsán (27 cl., 35 cl. és 65 cl. méret) a hollandiai hatóságok jeleztek problémát.

A termék edzett üvegből készült, amely nem biztos, hogy megfelelően ellenáll a hőhatásnak, ha megkarcolják, például egymásra helyezéssel, mosogatógépben történő tisztítással és/vagy súrolószivaccsal. Ez az üveg törését okozhatja a leggyengébb pontján, aminek következtében esetleg a forró folyadék a kézre vagy más végtagokra fröccsenhet, és sérüléseket okozhat. A termék nem felel meg az általános termékbiztonsági irányelv követelményeinek

- áll az értesítőben. Ezért a fogyasztóvédelmi hatóságok elrendelték, hogy a terméken jelezni kell a kockázatokat és figyelmeztetni kell erre a vásárlókat.

Az IKEA nem ért egyet a hatóságokkal

Megkérdeztük az IKEA Magyarországtól, hogy mindez érinti-e az itthon forgalmazott POKAL poharakat. A bútorlánc válaszában kiemelte, hogy számukra a termékbiztonság kiemelt jelentőséget élvez.

Az IKEA folyamatos párbeszédet folytat a holland hatóságokkal, és úgy döntött, hogy további információkat oszt meg és tájékoztatja a vásárlókat arról, hogy a POKAL ivópoharakba töltött forró folyadék a termék töréséhez vezethet

- mondta a vállalat hozzátéve: mindig tisztelettel fogadják a hatóságok élpítő jellegű visszajelzéseit, amelyek segítenek abban, hogy jobb termékeket kínálhassanak a vásárlóknak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ebben a konkrét esetben azonban az IKEA és a holland hatóságok nem értenek egyet a termék biztonsági értékelésével kapcsolatban. Termékeinket alaposan teszteljük, és minden olyan piacon, ahol az IKEA jelen van, megfelelnek a vonatkozó törvényeknek és szabványoknak. Ez alól a POKAL ivópoharak sem képeznek kivételt

- húzták alá. Mint kifejtették: a vásárlók bízhatnak abban, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy termékeiket biztonságosan használhassák.

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

Címlapkép: Branstetter Sándor, MTI/MTVA

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?