16 °C Budapest
Spar élelmiszeráruház bejárata a III. kerületben. MTVA/Bizományosi: Róka Dániel

A kötelező akciók kivezetéséről vallott a magyar Spar vezére: erre készülhetnek a vásárlók

2024. augusztus 22. 15:05

A kormány nemrég kivezette a kötelező akciózást. A SPAR azonban továbbra is olyan kedvezményekkel rukkol elő, amelyek megbízható árelőnyt jelentenek a vásárlók számára, hiszen hétről-hétre stabilan ezernél is több termék érhető el a kínálatban kedvező áron – erről tájékoztatta első kézből a Pénzcentrumot Heiszler Gabriella, az üzletlánc elnök-ügyvezető igazgatója.

Vevőink az elmúlt évtizedekben már megszokhatták, hogy egyetlen napra sem hagyjuk őket akciók nélkül, hiszen ezzel segíthetünk nekik abban, hogy a vásárlásaikat előre meg tudják tervezni, és jó ár-érték arányban vehessék meg akár az alapvető élelmiszereket, akár a vegyi árukat. Érzékelhetően megnő a forgalom a SPAR szupermarketekben, az INTERSPAR hipermarketekben, a franchise-partnereinknél, valamint az online shopban, amikor csütörtökönként megújulnak akcióink” – mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója.

Heiszler Gabriella szerint a hazai üzletlánc a kormány által korábban bevezetett kötelező akciókat is messze túlteljesítette az elmúlt egy év során, hiszen számos árucikknél az előírtnál jóval nagyobb árkedvezményt biztosított, s termékcsoportonként nem csak egy, hanem több terméket is bevont az akciókba. Ezzel párhuzamosan pedig a SPAR folyamatosan fenntartotta a fogyasztók által már ismert és kedvelt kedvezményeket, kupon- és hűségakciókat, pénztárcabarát megoldásokkal ösztönözve a takarékos bevásárlást.

A vállalatvezető szerint jó hír, hogy ezután is folytatódnak a SPAR árcsökkentő akciói: az áruházakban továbbra is elérhető közel 1000 piros árcímkés termék. Ezek körét hetente változtatja a cég, így mindig újabb és újabb árucikkeket tesznek még vonzóbbá. Az INTERSPAR hipermarketekben 1600, a SPAR szupermarketekben pedig 400 sárga címkés, csökkentett árú termék segít a spórolásban, a MY SPAR applikációban elérhető kedvezmények pedig további pénztárcabarát megoldásokat kínálnak.

Heiszler Gabriella hozzátette: a hetente megújuló „Hihetetlen akciók, szuper árak” akció keretében különösen odafigyelnek arra, hogy olyan, alapvetőnek számító élelmiszerek ára is jelentősen alacsonyabb legyen, amelyekből rendszerint sokat vásárolnak a vevők. 2024. augusztus 22. és 28. között például ennek jegyében a vöröshagyma árát 60%-kal csökkentik, de kiszereléstől függően 350-450 forinttal olcsóbb lesz a magyar vásárlók által kedvelt sertéslapocka kilogrammonkénti ára is – közölték.

Van, ahol jól jön a segítség

A Pénzcentrum legutóbbi inflációs elemzéséből kiderült, hogy egy hónap leforgása alatt valósággal kilőtt a finomliszt, a tartós tej, de a kristálycukor ára is. Ez a nagymértékű drágulás ráadásul egy az egyben egybeesett a kötelező akciók júliusi kivezetésével. A vásárlók tehát joggal érezhetik, lenne hol akciózniuk a boltokban.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Spar esete ráadásul azért is különleges, mert az utóbbi időben jócskán összerúgták a port a kormánnyal. A vitás pont leginkább az üzletlánc "megvásárolhatósága" körüli híresztelések között zajlott, nem mentesen attól a ténytől, hogy a Spar az Európai Bizottsághoz fordult a különadó mértéke miatt.

(Címlapkép - Róka Dániel, MTI/MTVA)

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?