22 °C Budapest
Other common names: silver fox or cross fox (dependant on colouration). Red foxes are the most widespread, and probably most adaptable, of all carnivores. Found throughout Eurasia, northern Africa and from northern Mexico to the Arctic.

Újabb divat multi érkezik az országba: retteghet a Mountex, Decathlon, Hervis

2024. augusztus 15. 19:44

Magyarországon is partner márkaüzlettel bővíti kínálatát a világ egyik legnépszerűbb túrafelszerelés-gyártója, a Fjällräven. Az Európában mostanáig tizennégy üzlettel rendelkező svéd outdoor márka termékei 2010 óta érhetőek el a hazai vásárlók számára. Piaci jelenlétének további erősítése érdekében a Fjällräven 2024. augusztus 15-én nyitja meg első magyarországi partner márkaboltját a budapesti MOM Park bevásárlóközpontban. A bolthálózat bővítését indokolja, hogy a fizikai üzletek globális szinten is kiemelt jelentőséggel bírnak az outdoor termékek értékesítésében. Ezt jól mutatja, hogy a vállalat eredményei alapján az online értékesítés aránya nem érte el a 20%-ot, vagyis a vásárlók továbbra is a termékek személyes beszerzését preferálják.

1960-as alapítása óta a Fjällräven töretlen célja a természetjárás népszerűsítése. Már a kezdetektől azon dolgoznak, hogy minél több embert inspiráljanak arra, hogy a négy fal közül kimozdulva fedezzék fel a természet szépségeit, hiszen a természetben töltött idő köztudottan jó hatással van nemcsak a testi, de a mentális egészségre is. Emellett a márka számára kiemelten fontos cél a természet megóvása, éppen ezért fejlesztéseik során alapvető szempont, hogy termékeik a lehető legteljesebb mértékben segítsék a környezet megóvását (legyen szó anyagválasztásról, tartósságról, vagy funkcionalitásról), valamint hangsúlyt fektetnek a természetjárók edukálására is.

A vásárlókkal személyes találkozásra és a közvetlen tanácsadásra lehetőséget kínáló, fizikai üzletek az online rendelési lehetőségek terjedése mellett is kulcsszerepet játszanak az outdoor termékek értékesítésében. Ezt jól mutatja, hogy a Fjällräven márkát is magában foglaló Fenix Outdoor 2023. évi üzleti eredményei alapján az online értékesítés aránya 20 százalék alatti maradt (19,9%). A márkaüzlet-hálózat építésével a Fjällräven fokozni tudja az értéklánc feletti kontrollt, és egyben szorosabb kapcsolatot alakíthat ki a végfelhasználókkal, ennek köszönhetően pedig még jobban rálát a változói fogyasztói igényekre és a piaci trendek alakulására, és gyorsabban is tud reagálni azokra. Éppen ezért a vállalat a kiskereskedelmi jelenlétének erősítésével kívánja megalapozni további organikus növekedését.

A Fjällräven Európában mindezidáig tizennégy márkaüzletet működtetett. Ez a hálózat bővül most tovább az első magyarországi partner márkabolttal, amely augusztus 15-én nyitja meg kapuit Budapesten, a MOM Park bevásárlóközpont 1. emeletén (közvetlenül a mozi bejárata mellett), ahol a természetjárás szerelmesei megtalálhatnak minden szükséges öltözetet és felszerelést outdoor kalandjaikhoz, szakértői tanácsokat kaphatnak a felszerelésválasztáshoz, de meglévő termékeik javításában is segítséget kaphatnak. Az üzletet a Sarki Róka Kft.-vel partnerségben nyitják meg.

Több mint 14 éve léptünk be termékeinkkel a magyar piacra, és azóta a prémium minőséget képviselő, funkcionális és fenntartható outdoor termékek iránti kereslet növekedése mellett örömmel tapasztaltuk, hogy a márka hazai kedvelői egy aktív, természetszerető közösséggé kovácsolódtak. Mi is sok új barátságot is kötöttünk: így tekintünk vásárlóinkra és partnereinkre. Az elmúlt évek építkezésének eredményeként legújabb európai márkaüzletünk most Budapesten nyithatja meg kapuit, s így termékeink immár teljes választéka elérhetővé válik a magyar túrázók számára. Ennek köszönhetően pedig, eredeti küldetésünknek megfelelően még több embert ösztönözhetünk a természet felfedezésére” – hangsúlyozta Harald Heim, a Fenix Outdoor Emerging Markets operatív vezetője.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

"Nagyon örülök, hogy a Fjällrävennel kötött partnerségünknek köszönhetően közösen megnyithatjuk a nagy múltú outdoor márka első üzletét Budapesten. Szemléletmódunk és célunk közös: a lehető legtöbb embert szeretnénk a szabadba csábítani, és funkcionális, tartós termékekkel segítünk nekik abban, hogy örömteli és felejthetetlen pillanatokat éljenek át a természetben. Mindannyian azért dolgozunk, hogy a MOM Parkban helyet kapó márkaboltunk legyen a magyarországi outdoor kalandok legújabb kiindulópontja" – mondta el Bringye Péter, a Sarki Róka Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?